Kuvat: Tältä näyttää Helsinki-Vantaan uusi laajennus – "Lasiseinistä avautuu upea näkymä kiitotielle"

Helsinki-Vantaalla avattiin keskiviikkona terminaalin 1:n laajennusosa. Siihen on rakennettu seitsemän uutta lähtöporttia. Ne tehostavat muun muassa lentokaluston käyttöä ja nopeuttavat koneiden kääntöaikoja. Myös asiakkaiden matkustusmukavuuteen on luvattu parannusta.

– Terminaali 1:n jatkeen kautta kulkee vuodessa arviolta miljoonaa matkustajaa eli yhden ison kotimaisen lentokentällisen verran, sanoo Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki tiedotteessa.

Finavia kuvailee tiedotteessaan, että uudet odotustilat kylpevät nyt auringossa.

– Laajennusosan lasiseinistä avautuu upea näkymä suoraan kiitotielle.

Toukokuussa Helsinki-Vantaalla avataan länsisiiven ensimmäinen osa, kesäkuussa rajatarkastuksen laajennus ja joulukuussa länsisiiven toinen osa.

Lisäksi terminaali 2:n edustalla on käynnissä valtaisa rakennustyömaa, sillä Finavian tähtäimessä on avata lentoasemalle pääsisäänkäynti uusine tulo- ja lähtöhalleineen vuonna 2021.

Nykyiset lähtöselvitys- ja tuloaulat uudistuvat Schengen-porttialueeksi vuoden 2022 loppuun mennessä, jolloin kehitysohjelman arvioidaan päättyvän.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut