Kuvat: Tältä näyttää Helsinki-Vantaan uusi laajennus – "Lasiseinistä avautuu upea näkymä kiitotielle"

Terminaali 1:n laajennus. Pasi Salminen

Aapo Siippainen

Helsinki-Vantaalla avattiin keskiviikkona terminaalin 1:n laajennusosa. Siihen on rakennettu seitsemän uutta lähtöporttia. Ne tehostavat muun muassa lentokaluston käyttöä ja nopeuttavat koneiden kääntöaikoja. Myös asiakkaiden matkustusmukavuuteen on luvattu parannusta.

– Terminaali 1:n jatkeen kautta kulkee vuodessa arviolta miljoonaa matkustajaa eli yhden ison kotimaisen lentokentällisen verran, sanoo Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki tiedotteessa.

Finavia kuvailee tiedotteessaan, että uudet odotustilat kylpevät nyt auringossa.

– Laajennusosan lasiseinistä avautuu upea näkymä suoraan kiitotielle.

Toukokuussa Helsinki-Vantaalla avataan länsisiiven ensimmäinen osa, kesäkuussa rajatarkastuksen laajennus ja joulukuussa länsisiiven toinen osa.

Lisäksi terminaali 2:n edustalla on käynnissä valtaisa rakennustyömaa, sillä Finavian tähtäimessä on avata lentoasemalle pääsisäänkäynti uusine tulo- ja lähtöhalleineen vuonna 2021.

Nykyiset lähtöselvitys- ja tuloaulat uudistuvat Schengen-porttialueeksi vuoden 2022 loppuun mennessä, jolloin kehitysohjelman arvioidaan päättyvän.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kuva: 37-tonniset "pantterit" otettiin käyttöön Helsinki-Vantaalla – "Järkälemäisiä kuninkaita" 9.4.2019 12:19

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut