Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jungle Juice Barista irtisanotulle Sallalle yli 10 000 euron lasku – "Asia ei ole loppuunkäsitelty"

Perusteettomasta irtisanomisesta Jungle Juice Bar -ketjun oikeuteen haastanut Salla Jokinen kertoo saaneensa asianajajilta yli 10 000 euron laskun. Jokinen veti kanteen pois käräjäoikeidesta maaliskuussa. Jungle Juice Bar tiedotti tänään voittaneensa riidan.

– Summa muodostuu oman asianajajani laskusta ja Jungle Juice Barin asianajajan kuluista, Jokinen kertoi keskiviikkona Helsingin Uutisille.

Jokisen työsopimus purettiin viime vuonna koeajan puitteissa. Jokinen on sitä mieltä, irtisanomisen syynä oli muun muassa palkka, joka olisi noussut koeajan jälkeen.

– Jungle Juice Barin toimitusjohtaja on kertonut, että irtisanomisen syynä oli auktoriteettiongelma ja käytökseni, joka aiheuttaa huonoa työilmapiiriä. Nämä syyt ovat täysin tuulesta temmattuja. Uusia syitä irtisanomiselle tuli kesken oikeusprosessin sen jälkeen, kun minulla oli antaa näyttöjä aikaisempiin väitteisiin.

Jokinen veti kanteen pois helmikuisen valmisteluistunnon jälkeen. Hän koki, ettei kanne menestyisi ja maksettavaa voisi tulla huomattavasti enemmän.

– Istunnossa kävi ilmi, että minua vastaan on kutsuttu todistamaan henkilö, joka ei ole ollut kanssani minuuttiakaan töissä. Se sai hälytyskelloni soimaan. Miten hän voi kertoa, miten tein töitäni. Oli minun päätökseni jättää oikeudenkäynti kesken, koska takki oli valmisteluistunnon jälkeen tyhjä.

Jokinen kertoo, että hänen todistajanaan oli yksi työkaveri Jungle Juice Barista. Todistajiksi kutsuttiin myös kahta muuta työntekijää, mutta he eivät suostuneet todistamaan.

Kuinka yli 10 000 euron lasku vaikuttaa elämääsi?

– Töitä pitää tehdä kovasti. Toistaiseksi töitä ainakin on, kertoo lastentarhanopettajana Porissa työskentelevä Jokinen.

Onko asia nyt loppuunkäsitelty?

– Tämä ei ole loppuunkäsitelty. Aion tehdä sosiaaliseen mediaan postauksia aiheesta. Teen kaiken voitavani, että vastaavat tilanteet voitaisiin jatkossa estää. Toivottavasti tästä on ollut ihmisille apua, että olen tuonut asiat esille, Focus on Favorites -blogia kirjoittava Jokinen toivoo.

Lue myös: Salla lopetti työt 4 minuuttia liian aikaisin ja sai potkut Jungle Juice Barista – oikeuteen haastettu työnantaja: "Hän ei sopinut kulttuuriimme"