Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Äidit loihtivat luistelijoiden asut kevätnäytökseen – "Ilman talkootyötä harrastus ei ole mahdollinen"

TALKOOTYÖ Tikkurilan Taitoluisteluklubin kevätnäytökseen vanhemmat nikkaroivat ja ompelevat.

Tikkurilan jäähallin käytävältä löytyy Tikkurilan Taitoluisteluklubin kokoushuone, jossa käy parhaillaan kova kuhina. Huone on peittynyt erilaisiin rekvisiittoihin: pukuihin, asusteisiin ja pahvilaatikoihin.

Yksi pahvilaatikoista sisältää pään sekä käsien aukot ja on saanut lakikirjan koristelun. Kyseessä on kirja, joka on yksi ensi viikonlopun kevätnäytöksessä nähtävistä asuista.

– Saamme valmentajilta kevätnäytöksen luistelijoiden roolit joka luisteluryhmälle, joihin keksimme sopivat asut, kertoo kahden luistelijan äiti Ninna Kokko

Kokko toimi puvustusvastaavana vuosia, ilman ompelutaitoa. Luovuus on auttanut selviytymään ja keksimään uusia asuja. Tänä vuonna Kokko on koppiemo pienille luistelukoululaisille. Pukujen suunnittelun ja tekemisen lisäksi vanhemmat toteuttavat kevätnäytökseen muun muassa metsän ja linnan.

– Pohdimme kuinka ihmeessä jäälle saadaan puita, joiden taakse voi piiloutua. Sitten joku keksi, että tekojoulukuuset toimivat. Nyt perheet kaivelevat varastoistaan tekokuusia, niin ikään kahden luistelijan äiti Annika Kemppinen sanoo.

Jotta kevätnäytös on mahdollinen, tarvitaan myös muun muassa talkoolaisten ruokavastaava ja lipunmyyjiä.

– Juuri mietin kuinka monta pahvimukia täytyy tilata, 15-vuotiaan luistelijatytön äiti Assi Kaukas sanoo.

Kaukas on toiminut talkoolaisten ruokavastaavana kevätnäytöksissä ja kisoissa jo vuosia. Vuosien kokemus on myös Kokolla ja Kemppisellä. Naiset ovat kuluneen kauden aikana myös myyneet keksejä, sukkia ja vessapapereita. He ovat olleet juoksutapahtumissa reitinohjaajina. Tikkurilan maalaismarkkinoiden jäljet Kaukas oli siivoamassa pois muiden talkoolaisten kanssa.

Vaikka talkootyötä äideillä riittää, he tekevät sen mielellään.

– Täällä tutustuu muihin vanhempiin, yhdessä on kiva tehdä. Ilman talkootyötä harrastus ei ole mahdollinen, Kokko sanoo.