Vantaan sisäilmaoirekyselyn tulokset julki: vain 10 prosenttia koulurakennuksista on käyttäjien mukaan kunnossa

Kuvituskuva. Arkisto/Ilpo Kekki

Marika Lumme

Vantaan kaupungin toimitiloja koskeva sisäilmaoirekyselyn yleisraportti on valmistunut. Tuloksien mukaan vain 10 prosenttia koulurakennuksista ja noin 15 prosenttia päiväkotirakennuksista on käyttäjien arvion mukaan kunnossa.

Tutkimuksen mukaan kohteita, jotka vaativat välittömiä toimenpiteitä, on useita. Lopullista listaa kohteista ei ole vielä kaupungin mukaan käytettävissä.

Tutkimuksen mukaan alakoululaisista 89 prosenttia kokee, että oma terveydentila on hyvä tai erinomainen, yläkoululaisista 70 prosenttia kokee näin. Varhaiskasvatuksen lapsista 86 prosentilla yleinen terveydentila on heidän vanhempiensa mukaan hyvä tai erinomainen. Variassa vastaava luku on 68 prosenttia, koko kaupungin henkilöstöllä 72 prosenttia.

Tutkimus on laajin tähän mennessä tehty suomalaiskoulujen ja päiväkotien sisäolosuhteita, oireita, sairauksia ja haittatekijöitä kartoittava tutkimus. Kyselyyn vastasi 17 000 henkilöä, joka on 40 prosenttia kyselyn saaneista.

Lue myös:Nyt puhuu sisäilmatutkimusta tekevä professori: Sain Vantaalla tylyn vastaanoton – "Vastavaa en ole koskaan aiemmin urallani kokenut"

Aiheeseen liittyvää

  1. Nyt puhuu sisäilmatutkimusta tekevä professori: Sain Vantaalla tylyn vastaanoton – "Vastavaa en ole koskaan aiemmin urallani kokenut"
    23.2.2019 7:40
  2. Vantaan sisäilmakyselyn alustavat tulokset julki: kuusi koulua erottuu
    11.2.2019 14:40
  3. Sisäilmaoireista lähetetään jättikysely Vantaalla – "Huono sisäilma heikentää koulumenestystä"
    18.11.2018 7:50

Kommentoi

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut