Nyt se on virallista – TE: Laki ei anna enää sijaa valittaa, vaikka taksikuski ei tuntisi katuja

Kuvituskuva. arkisto/Esko Artell

Jukka Hämäläinen

Taksiasiakkaan peruskiukuttelusta tuli tällä viikolla perusteetonta, muistuttaa Talouselämä Liikenteen palveluista annettu laki muuttuu tällä viikolla niin, että taksinkuljettajan kokeessa ei enää mitata paikallistuntemusta.

Siksi asiakkailla ei ole enää lakiin pohjautuvaa perustetta valittaa, jos kuljettajan paikallistuntemus on asiakkaan mielestään kehno.

Tämä kaikki johtuu navigaattoreista, joiden avulla kuka tahansa periaatteessa osaa ajaa oikeaan paikkaan. Vielä niin ei kovin kauan sitten paikallistuntemus oli taksinkuljettajan tärkeimpiä avuja.

Taksiluvanhaltijan elitaksiyrittäjäntulee edelleen lain perusteella huolehtia siitä, että kuljettajalla on riittävä paikallistuntemus, huomauttaa Suomen Taksiliiton toimitusjohtaja Timo Koskinen.

- Paikallistuntemus on taksiliikenteen yksi merkittävimmistä asiakaspalvelun osa-alueista edelleen, navigaattorit eivät tätä osaamista korvaa, vaikka taksinkuljettajankin työtä toki helpottavat, Koskinen sanoo.

(3.4.2019 kello 9.46 lisätty tieto taksiluvanhaltijan velvollisuuksista.)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.