Ravintoloiden pelipöydät kohta historiaa – Veikkaus potkii pois jopa 360 työntekijää

Veikkaus lopettaa yhteistoimintaneuvotteluidensa päätteeksi perinteisen pelipöytätoiminnan ravintoloissa sekä Pelaamoissa.Pelipöytiä Veikkauksella on tällä hetkellä 187. Ensimmäinen pelipöytä tuli ravintolaan Suomessa 50 vuotta sitten.

Yt-neuvotteluissa päädyttiin siihen, että Veikkauksen henkilövähennystarve on noin 330–360 henkilöä. Heistä suurin osa työskennellyt osa-aikaisesti.

– Pyrimme löytämään uusia tehtäviä päättyvien tilalle. Autamme yhtiöstä lähteviä uudelleentyöllistymisessä ja panostamme merkittävästi muun muassa henkilökohtaiseen uudelleenkoulutus- sekä ura- ja yrittäjätukeen, sanoo kanava- ja myyntijohtaja Jari Heino

Päättyvistä tehtävistä noin kolmannes on pääkaupunkiseudulla ja loput muualla Suomessa. Lopulliset henkilöstövaikutukset tiedetään alkukesästä, kun työsuhteita koskevat keskustelut on käyty.

Uudelleenjärjestelyillä Veikkaus tavoittelee kustannusrakenteen uudistamista ja toiminnan tehostamista.

Heinon mukaan pelipöytätoiminta on ollut kannattamatonta ja se on sitonut merkittävästi Veikkauksen resursseja. Veikkauksen asiakkaat ovat siirtyneet voimakkaasti digikanavaan samalla kun yhtiön myyntipaikkaverkosto on viime vuosina supistunut merkittävästi.

Mainos: Business Vantaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut