Tässä on uusi äitiyspakkaus: Mukana toivebody – laatuun kiinnitetty entistä enemmän huomiota

Äitiyspakkauksen tuotevalinnoissa on kuunneltu käyttäjien toiveita. Kela

Mikko Välimaa

Kelan uudessa äitiyspakkauksessa on panostettu aiempaa enemmän tuotteiden laatuun.

Kela julkisti uuden äitiyspakkauksen torstaina. Kelan mukaan pakkauksen tuotteita kilpailutettaessa laatua painotettiin 70 prosentin osalta ja hintaa 30 prosentin verran. Aiemmin painotus on ollut tasa 50 prosenttia sekä hinnan että laadun osalta.

Tuotevalikoima on käyttäjien toiveiden mukaisesti säilynyt pitkälti ennallaan. Uutena tuotteena on lisätty muun muassa lyhythihainen body. Ensimmäistä kertaa pakkauksessa on mukana myös bodyja, joissa on venepääntie.

Äitiyspakkauksen vastuullisuus on herättänyt keskustelua. Kelaa on arvostellun muun muassa kansalaisjärjestö Finnwatch.

– Kela kehittää vastuullisuuden kriteerejä edelleen tuleviin kilpailutuksiin ja selvittää erilaisia mahdollisuuksia tehdä äitiyspakkauksesta vastuullisempi ja ekologisempi. Kehitämme äitiyspakkausta jatkuvasti, kertoo etuuspäällikkö Johanna Aholainen Kelan tiedotteessa.

Uuden pakkauksen vaatteissa on värikkäitä kuviointeja, mutta myös neutraaleja ja helposti yhdisteltäviä värejä.

Vuoden 2019 vuodelaatikossa käytetään Robert Lönnqvistin suunnittelemaa kuosia, jossa seikkailevat värikkäät eläinhahmot, Kela kertoo tiedotteessa.

Äitiyspakkauksen vaihtumisajankohta vaihtelee jonkin verran vuosittain, koska edellisen vuoden pakkaukset jaetaan ensin loppuun.

Tämän vuoden pakkausta aletaan jakaa aikaisintaan huhtikuun puolivälissä.

Katso alta Kelan tuottama video äitiyspakkauksesta.