Vantin toimitusjohtajan sopimus purettiin

Muun muassa ateriapalveluja kaupungin kouluille ja päiväkodeille tuottavan Vantti Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu. Arkisto/Crista Lassfolk-Feodoroff

Marjo Rämö

Toimitusjohtaja Liisa Sarjalan johtajasopimus Vantaan Tilapalvelut Vantti Oy:ssä on päättynyt. Kaupungin omistama yhtiö ilmoitti sopimuksen päättymisestä viime keskiviikkona.

Helsingin Sanomat oli edellisenä päivänä kertonut, että Vantin johtoa vastaan on nostettu syytteet työturvallisuusrikoksesta. Syytteen olivat saaneet toimitusjohtaja Liisa Sarjala, hallituksen entinen puheenjohtaja Pirjo Ala-Kapee-Hakulinen (sd.) ja Vantaan konserniyhtiöistä vastaava apulaiskaupunginjohtaja Martti Lipponen

Toimitusjohtaja Sarjala on kiistänyt syyllistyneensä mihinkään rikokseen. Lipponen ja Ala-Kapee-Hakulinen eivät kommentoineet syytettä. (HS 19.3.)

Vantin hallituksen puheenjohtaja Jari Ahokas ei kommentoi Vantaan Sanomille syytteen sisältöä. Hän toteaa, että Vantin toiminta jatkuu entisellään.

Toimitusjohtajan sijaisena toimii ateriapalvelujohtaja Harri Koivula oman toimensa ohella. Uuden toimitusjohtajan hakua ollaan käynnistämässä.

Vantti tuottaa ateria-, puhtaus-, kiinteistö- sekä aula- ja turvapalveluja Vantaan kaupungille. Yhtiö työllistää noin 970 henkilöä ja sen liikevaihto oli vuonna 2017 noin 47 miljoonaa euroa.

Vantaan Sanomat kertoi helmikuussa 2017, että yhtiön työntekijä oli tehnyt poliisille ilmoituksen, jossa hän syytti toimitusjohtaja Sarjalaa työsyrjinnästä. Ulkopuolinen konsultti kutsuttiin selvittämään yhtiön työilmapiiriä samana vuonna. Samoin on kerrottu myös siitä, kuinka työntekijät ovat kokeneet työtahdin yhtiössä liian tukalaksi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut