Uskoisitko? Suomi saa koirankakasta oman rahayksikön – kohta voit maksaa pökäleillä kahviloissa

Koirankakasta tehdään pian Suomen puolivirallinen rahayksikkö – ainakin lemmikkiliikkeen kampanjan ajaksi.  Tiina Örn / arkisto

Jari Pietiläinen

Jokavuotinen koirankakkakeskustelu käy jälleen kiivaana. Tänä vuonna lemmikkieläintarvikeketju Musti ja Mirri kannustaa keräämään pökäleet pois kaduilta – tekemällä kakasta rahayksikön.

Kakat voi vaihtaa Mustin ja Mirrin omiin kakkakolikoihin ketjun kiertävässä kahvilamyymälässä. Palautetut pökäleet päätyvät hyötykäyttöön biokaasulaitoksiin tai ne poltetaan energiaksi. Kyseessä ei ole ennenaikainen aprillipila.

Lemmikkiliikkeen pop up -kahvilamyymälä kiertää maalis-huhtikuussa Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Oulussa. Tuomalla kakan tai useamman kahvilamyymälään saa rahanarvoisen ”kakkakolikon”, joka käy maksuvälineenä ketjun myymälöissä tai kiertävässä kahvilassa.

Kolikolla kahvilasta saa kahvin, teen tai koiranherkun. Myymälöissä kolikolle on asetettu tietty arvo, joka vähennetään ostosten loppusummasta.

Kakan kerääminen kannattaa aina, sillä keräämällä kakkaa tulee suojelleeksi koiria ulostevälitteisiltä mikrobi- ja loistartunnoilta.

– Lisäksi kaikki nauttivat kakattomista kaduista, kengänpohjista ja tassuista! Toivomme, että tempaus saisi ihmiset kiinnostumaan laajemminkin ympäristön siisteydestä, sillä luontoon jätetyt roskat saattavat koiran kitaan tai tassunpohjiin päätyessään aiheuttaa vaarallisiakin tilanteita, painottaa Mustin ja Mirrin maajohtaja Juhana Lamberg

Pop up -kahvilamyymälä pystytetään ensin Helsingin Kaivopuistoon lauantaina 30. maaliskuutakello 10–15. Kiertävä kahvila kakanvaihtopisteineen vierailee Turussa 6. huhtikuuta, Tampereella 13. huhtikuuta ja Oulussa 27. huhtikuuta.

Lisäksi lauantaina 30. maaliskuuta osassa Musti ja Mirri -myymälöitä ympäri Suomen järjestetään kakkakävely, johon osallistuvat palkitaan myös kolikolla. Tarkat ajat ja paikat kakkakävelylle ja kiertävälle pop up -kahvilalle löytyvät osoitteesta www.mustijamirri.fi/kakkarahaksi.

Espoossa mukaan ympäristön siivoustalkoisiin on ilmoittautunut Ammattiopisto Live, jonka opiskelijat siivoavat ympäristöstä kakkojen lisäksi myös muuta roskaa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Anni keräsi lenkillään kaksi ämpärillistä koirankakkaa ja julkaisi tulokset somessa – Harkitsee jatkoa, mutta yhdellä ehdolla 7.3.2019 20:10
  2. Espoota vaivaa ällöttävä koirankakkaongelma – poliisi saanut valvontapyyntöjä 24.2.2018 9:41

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Asiakkaiden onnistuminen on työn suola

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut