Seksikauppasivusto Sihteeriopisto suljettiin – Poliisi: "Nousee esiin ihmiskauppatutkimuksissa melkein joka kerta"

Poliisille suomalaisten omistama sivusto on tullut tutuksi paritusta ja ihmiskauppaa tutkittaessa.

Poliisin mukaan prostituutio siirtyi kaduilta pääasiassa nettiin jo parikymmentä vuotta sitten. Pia V akkari

Crista Lassfolk-Feodoroff

Suomen nimekkäin prostituoituja välittävä nettisivusto Sihteeriopisto ja sen sisarsivusto Sexwork on suljettu Seiska-lehden mukaan Espanjan poliisin toimesta. Seiskan uutisessa kerrotaan sivustoille ilmestyvän Espanjan poliisin logon.

Nyt sivustoihin ei vain saa yhteyttä, vaan ruudulle ilmestyyvirheilmoitus. Helsingin Poliisin rikosylikomisario Kenneth Eriksson kuulee sivustojen sulkemisesta vasta nyt.

– Näyttää siltä, että kiinni on. Kyseessä on sama sivusto, jonka omistajat ovat suomalaisia, mutta pyörittävät toimintaa Espanjasta käsin. Aiemmin he toimivat Hollannista, Eriksson kertoo.

Poliisille "Sihteeriopistossa" ulkomaalaiselta julkaisualustalta käsin käytävä suomalainen seksikauppa on tuttu juttu jo vuosituhannen alusta alkaen.

– Toiminta alkoi heti, kun prostituutio siirtyi kaduilta nettiin. Kadulla itseään myyviä on enää vain kourallinen, Eriksson kertoo.

Seksiä sivustolla myyvät eivät syyllisty rikokseen, koska seksin myyminen tai ostaminen ei ole kriminalisoitu. Poliisi tutkii sivustoa säännöllisesti, koska siellä tapahtuu myös rikollista toimintaa.

– Melkeinpä joka kerta, kun tutkimme ihmiskauppaa tai paritusta, tämä kyseinen sivusto nousee esiin, Eriksson sanoo.

– Ei se ainoa sivusto ole, mutta yksi suurimmista. Vastaavia toimijoita on paljon muitakin.

Aiheeseen liittyvää

  1. Poliisi myöntää Helsingin lapsiprostituoidut – IL: "Osto ja myynti tapahtuu kauppakeskuksissa" 25.3.2019 20:20
  2. Romanialaismiehelle 5,5 vuotta vankeutta ihmiskaupasta ja parituksesta – prostituoidun tili 600 asiakkaasta vain kymppitonni 1.3.2019 16:56
  3. Kohuttu sokerideittailu ei ole uusi ilmiö: Tällä nimellä se tunnettiin jo 30 vuotta sitten, ero prostituutioon on pieni 21.11.2018 13:55

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut