Poliisi myöntää Helsingin lapsiprostituoidut – IL: "Osto ja myynti tapahtuu kauppakeskuksissa"

Jari Pietiläinen

Poliisi myöntää, että Helsingissä on alaikäisiä lapsiprostituoituja. Heitä on poliisin saamien tietojen mukaan lähes kymmenen. Asiasta kertooIltalehti

Ilmiölle luonteenomaista on se, että nuoret eivät välttämättä edes käsitä joutuneensa rikoksen uhriksi, vaikka häneltä olisi onnistuttu ostamaan seksuaalipalveluja.

Helsingissä on Iltalehden mukaanselvitettävänä parhaillaan neljä tapausta, jossa epäillään seksuaalipalvelujen ostamista nuorelta tai sen yritystä.

Virkavallan mukaan ostoyritysten tai -tapahtumien epäillään tapahtuneen julkisilla paikoilla kuten nuorten suosimissa kauppakeskuksissa tai joukkoliikenneasemilla.

Osa alaikäisiin kohdistuneista seksikauppatapauksista tulee Iltalehden mukaan esiin jonkin muun rikoksen esitutkinnan yhteydessä.

Vanhemmat saattavat huolestua esimerkiksi siitä, että heidän lapsellaan on käytettävissä enemmän rahaa tai uusia vaatteita kuin mihin hänellä todellisuudessa olisi varaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut