Asemien liityntäpysäköinti saatetaan estää muilta kuin matkalipun ostajilta – Aiempi salliva päätös ehkä uuteen harkintaan

Toistaiseksi Tikkurilan juna-aseman pysäköintipaikalla voivat kaikki pysäköidä maksutta. Armi Suojanen

Armi Suojanen

HSL:n mobiililipun QR-lukijoiden ja matkakortinlukijoiden asennus liityntäpysäköintipaikoille alkaa Vantaalla näillä näkymin syksyllä. Kun ne on asennettu, liityntäpysäköinti juna-asemien parkkipaikoilla on ilmaista niille, jotka tunnistautuvat matkakortilla tai mobiililipulla.

Aiemman päätöksen mukaan muilta perittäisiin viiden euron maksu, mutta päätöksen periaatteita pohditaan mahdollisesti vielä uudelleen.

– Kuten voisiko pysäköintiaikaa joissain tapauksissa pidentää maksua vastaan, ja päästämmekö ollenkaan muita kuin joukkoliikennelipun ostajia edes maksua vastaan liityntäpysäköintialueille, kertoo Vantaan liikenneinsinööri Jenni Holm

QR-lukijat asennetaan ensin niille liityntäpysäköintialueille, joissa on jo käytössä HSL:n kortinlukija. Tällä hetkellä Vantaalla on kortinlukijoita vain Martinlaakson liityntäpysäköintipaikalla.

– Liityntäpysäköinti muuttuu joukkoliikennelipulla tunnistautumista vaativaksi näillä näkymin Tikkurilassa, Myyrmäessä, Leinelässä ja Rekolassa sekä samanaikaisesti Kivistössä, Vehkalassa ja Vantaankoskella, joissa automaatit ovat jo valmiina, mutta ne on huputettu, Holm toteaa.

Jokiniemessä sijaitsevien Tikkurilan liityntäpysäköintialueiden viereisten hiekkaparkkipaikkojen kohtalosta ei Holmin mukaan ole vielä päätetty.

Liityntäpysäköinnin Vantaalla piti muuttua jo viime vuoden keväällä maksulliseksi niille, jotka pysäköivät ilman matkalippua. Muutos kuitenkin lykkääntyi, koska HSL:llä ei ollut teknistä valmiutta kaikkien lipputyyppien, kuten suosittujen mobiililippujen, tarkistamiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.