Yli 80 hahmon euroviisushow on sekuntipeliä – Rekvisiitan roudaamiseen tarvitaan 10 lätkäkassia

SHOW Marko Vainio ja Jukka Kuronen tuovat drag-esityksensä Vantaalle.

Marko Vainio ja Jukka Kuronen muuttuvat kymmeniksi euroviisuartisteiksi. Päivi Tuovinen

Armi Suojanen

Jos lavalla nähdään 86 eri artistia kahden miehen esittämänä, täytyy valmistelut illan esitystä varten käynnistää jo puolilta päivin.

– Silloin aloitetaan peruukkien harjaaminen, kertoo drag-artisti Marko Vainio

Ensivaikutelma ratkaisee.”

Lähes 80 peruukkia pitää sukia kuntoon, sillä ne on roudattu keikkapaikalle lätkävarustekasseissa. Kymmenessä jättikassissa tuodaan paikalle myös kaikki muu Lailasta Lordiin -euroviisushow´n rekvisiitta, kuten Virve Rostin ”salamapuku” ja Lordin maski sekä yli kymmenen paria kenkiä.

Kaikki peruukit ja asut on laitettava lavan taakse valmiiksi siten, että niihin voi sujahtaa sekunneissa.

– Vaihdot ovat keskimäärin 40–50 sekuntia, eikä lavalla ole koskaan tyhjää, sanoo dragshow´n toinen artisti Jukka Kuronen

Euroviisushow´ssa ovat mukana Suomen viisut 1960-luvulta lähtien unohtamatta tämän vuoden edustajaa Darudea. Niiden lisäksi nähdään iso joukko muiden maiden edustajia, kuten Ruotsin Carola Häggqvist tuulikoneineen ja tietysti Loreen käsiliikkeinen.

Överiksi vedetty esiintyminen naurattaa jo sinänsä, mutta lisää hauskuutta tulee huumoriedustajista, niin kuin vaikkapa Ukrainan Verka Serduchkasta tähtipäähineineen. Ja kyllähän aikakauden pukeutumien ja muukin tyyli naurattaa tänä päivänä.

– Viihde edellä mennään, Vainio määrittelee.

Marion Rung nähdään tuplana Marko Vainion ja Jukka Kurosen euroviisushow´ssa. Kuva: Tiia Santavirta.

Väliaikoineen parituntiseen viisuiloitteluun mahdutetaan valtava määrä playbackina esitettäviä lauluja, joista osa ohitetaan 3–5 sekunnin osuudella. Vainio ja Kuronen toteavat, että kaikki voittajaviisut eivät vain ole kiinnostavia. Jotkut biisit laulajineen pitää mainita yleisölle, sillä juuri kukaan ei muista niitä.

Ja sitten on heitä, jotka kaikki tietävät. Sellainen on muun muassa 1970-luvun Fredi, jonka hahmo syntyy muhkeilla irtoviiksillä ja polkkatukkaperuukilla.

– Tiedän, että kun mä näytän pääni täältä verhon takaa, niin te alatte nauraa, Vainio paljastaa ajattelevansa ennen lavalle menoa.

Frediltä kuullaan Varjoon, suojaan ja tietysti Pump, pump

Kun esiintymisasut ja peruukit ovat järjestyksessä, Vainio ja Kuronen tekevät perusmaskin eli lavameikin, jolla mennään koko esitys.

– Hahmo muodostuu vaatteilla ja hiuksilla, joilla luodaan illuusio. Ei meikillä, Kuronen selittää draghahmon luomista.

– Ensivaikutelma ratkaisee, Vainio jatkaa.

Yksi kaikkien drag-esiintyjien rakastama suosikki puuttuu viisushow´sta, koska Paula Koivuniemi ei ole koskaan edustanut Suomea. Se hämmentää kokeneita drag-ammattilaisia, jotka esiintyvät paljon myös yksin laivoilla ja yrityskeikoilla.

– Kaikilla muilla keikoilla Paula pitää olla.

Euroviisuja huumorilla

Lailasta Lordiin – Euroviisushow Remix on Jukka Kurosen, 41, ja Marko Vainion, 38, päivittämä drag-esitys heidän viime kevään show´staan.

Se nähdään Vantaalla Kulttuuritalo Martinuksessa (Martinlaaksontie 36) pe 29.3. klo 19.

Liput 26/32 euroa ennakkoon Ticketmasterista.

Show nähdään myös Helsingin Aleksanterin teatterissa 24.5.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 2. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 3. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 4. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 5. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 6. Nyt katseet kohti pönttöjä – pesivistä linnuista kerätään tietoja
 7. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 8. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 9. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia
 10. Vainio 30.5.
 11. Pääkirjoitus: Kivistön palveluilla alkaa olla kiire – alueen asukkaat kaipaavat kipeästi ennen kaikkea perusarkeaan helpottavia toimintoja
 12. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 13. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto: Nuorille työntekijöille pitää tarjota muutakin kuin korkeita veroja ja supistuvia palveluita
 14. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 15. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 2. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 3. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 4. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 5. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 6. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 7. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 8. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 9. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 10. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 11. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?
 12. Vantaalle Backaksen kartanon alueelle on tulossa Muumien maailma – Maailman ensimmäiseen Muumi-sisäpuistoon odotetaan vuosittain puolta miljoonaa kävijää
 13. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 14. Koronatesteissä käyneiltä vain harvoilta löytyy virusta – Vantaalla drive in -pisteessä testauskapasiteettia on paljon enemmän kuin potilaita
 15. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.