Puutarhamyymälän päätyyn tehdään kiipeilyhalli Tammistossa

VAPAA-AIKA Tila on ollut pitkään tyhjillään.

Kiipeilyareena tulee Plantagenin pohjoispäätyyn. Armi Suojanen

Armi Suojanen

Tammiston kauppatien ja Ylästöntien kulmaukseen Tammistoon on tulossa kiipeilyyn tarkoitettu sisäurheiluhalli.

Hagelstamintien varrella sijaitsevan Plantagenin puutarhamyymälän pohjoispäädystä noin 1 130 neliötä muutetaan liikuntatilaksi, jonka toimintaa alkaa pyörittää Kiipeilyareena. Yrityksellä on kiipeilytoimintaa Helsingissä Salmisaaren liikuntakeskuksessa ja Kauppakeskus Redissä.

Muutostyöt ovat parhaillaan käynnissä.

Olemme etsineet siihen vuokralaista.”

Muutosluvan mukaan kiipeilytila erotetaan muusta tilasta kevyellä väliseinällä, joka on avoin ylhäältä. Hallissa saa samaan aikaan olla sata henkeä, joista asiakkaita 95 ja henkilökuntaa viisi.

Kiipeilyareenaan kuljetaan pohjoispäädystä, jonka läheisyydessä on pysäköintialue. Oven luo rakennetaan kassa- ja myyntipiste, jossa myydään muun muassa juomia. Asiakaspaikkoja tulee 25. Tilat varustetaan määräysten mukaisella koneellisella ilmanvaihdolla.

Plantagenin talouspäällikkö Jussi Tolonen kertoo, että kiipeilyhalliksi muuttuva tila on ollut tyhjillään jo noin 1,5 vuotta.

– Olemme etsineet siihen vuokralaista.

Plantagen on itsekin vuokralla kiinteistössä, joten Kiipeilyareena tulee sen alivuokralaiseksi.

Tolonen sanoo, että vuokralaista on etsitty siksi, että Plantagen ei tarvitse niin isoja tiloja kuin sillä Tammistossa on.

– Pienempi tila on toimivampi ympärivuotisessa käytössä.

Puutarhamyymälälle jää silti edelleen käyttöön noin 4 000 neliömetriä.

Kiipeilyareena tuo Tammiston kauppatien tuntumaan lisää liikuntapaikkoja. Jo nyt siellä sijaitsee trampoliinipuisto Rush ja sisäaktiivipuisto SuperPark sekä kuntosali Fit Tammisto.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut