Lentoliikenteestä tuttu dynaaminen hinnoittelu leviää teatterilippuihin – 35 euron näytökseen voi päästä 10 tai 50 eurolla

Kolmen kimpassa esiintyvät Jarkko Niemi, Elina Hietala ja Olli Rahkonen. Robert Seger / HKT

Jukka Hämäläinen

Helsingin Kaupunginteatteri testaa dynaamista hinnoittelua syyskuussa ensi-iltansa Pasilassa saavan komedian Kolmen kimppa lippujen myynnissä. Kokeilu tehdään yhdessä Lippupisteen kanssa.

Kokeilussa selvitetään, miten teatteriyleisö ottaa vastaan mahdollisuuden valita lipunhintansa ostoajankohdan mukaan. Dynaaminen hinnoittelu on tuttua esimerkiksi matkustamisen ja urheilun saralta.

– Lipun hinta määräytyy näytännön täyttöasteen ja ostoajankohdan mukaan. Tarkoitus on mahdollistaa kaikille teatterista kiinnostuneille edullinen tapa nauttia kulttuurista, ja toisaalta palkita alennuksella ne, jotka tekevät ostopäätöksensä varhain, sanoo markkinointipäällikkö Olli Eljaala

Studio Pasila valikoitui pilotointiin, sillä katsomo on melko pieni, eikä siellä ole erikseen hinnoiteltuja katsomolohkoja.

Kokeilun toivotaan vaikuttavan positiivisesti katsomoiden täyttöasteisiin. Dynaaminen hinnoittelu mahdollistaa myös lipputulojen kasvattamisen huippusuosittujen esitysten osalta.

– Mikäli kiinnostus yksittäistä näytäntöä kohtaan nousee kovaksi, hinta nousee. Mikäli täyttöaste ei muutu esityspäivän lähestyessä, lipun hinta laskee, Eljaala selittää.

Dynaamisessa hinnoittelussa ei ole enää perinteisiä alennuksia eläkeläisille ja opiskelijoille.

Normaali studio Pasilan lipun hinta on 35 euroa. Kolmen kimppa -esityksen lippujen oltua myynnissä pari päivää hinta oli 25 euroa. Algoritmi määrittelee kunkin näytännön lipun hintaa kysynnän mukaan 10 € ja 50 € välillä.

Ryhmälippujen varaajilla on edelleen mahdollisuus asioida teatterin myyntipalvelussa perinteistä kiinteää hinnoittelua soveltaen.

Kolmen kimppa saa ensi-iltansa studio Pasilassa 12. syyskuuta. Ranskalaisen Clément Michelin kirjoittaman komedian ohjaa Liisa Mustonen, ja sen rooleissa nähdään huikea, nuori näyttelijäkolmikko Elina Hietala, Jarkko Niemi ja Olli Rahkonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mielipide: Pihat, joihin muutkin voivat poiketa, lisäävät lähiöiden yhteisöllisyyttä ja viehätystä
 2. Vantaan Näyttämö tykittää syksyn täysillä – Uusi toiminnanjohtaja: "Kaupunki tullut vaikeassa tilanteessa hyvin vastaan"
 3. Työttömänä Vantaalla jo lähes sama määrä ihmisiä kuin mitä asuu Tikkurilassa, Korsossa ja Kivistössä yhteensä
 4. Mielipide: Vanhustoiminnan avustukset katkaistiin oudoin perustein
 5. Vuosikymmenen ensimmäinen paikallisottelu pelataan Myyrmäessä
 6. Keskusrikospoliisi: Suurpellon ampumisesta epäillyillä vahvoja kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen
 7. Älä toimi näin, pyytää poliisi: Asukas löysi räjähteen ja kuljetti sen poliisiasemalle, asema jouduttiin eristämään tunneiksi
 8. Poliisilta lisää tietoa eilisestä ampumisesta Pataässä-baarissa: Ase laukesi vahingossa, uhri yhä sairaalassa
 9. Vantaalaisia aikuisia opetetaan ajamaan polkupyörällä
 10. Vain yksi uusi koronavirustartunta löydetty Hus-alueella tällä viikolla
 11. Mansikka on ykkönen – Näitä herkkuja suomalaiset tänä kesänä syövät, paljastaa S-ryhmän myyntidata
 12. Selvitys: Kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen Suomeen jääneitä on yhteensä jopa tuhat
 13. Mihin nyt saa matkustaa ja mihin ei? Tässä lista maista, joista tulevien ei tarvitse jäädä karanteeniin
 14. Tulli varoittaa: Nuuskan kaltaisissa tuotteissa ylenpalttisesti nikotiinia – "Voisi verrata lääkeväärennöksiin"
 15. Helsinkiläisessä Pataässä-karaokebaarissa sattuneesta ampumistapauksesta saataneen lisätietoa tänään – Silminnäkijä HS:ssä: Ampumista ei edeltänyt riitaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.