Autokauppiaat rullasivat punaisen maton ravintolaansa Myyrmanniin – unelma syttyi kiertelevässä grillivaunussa

RAVINTOLA Ravintolapäivän koju kasvoi kivijalkaravintolaksi kauppakeskus Myyrmanniin.

Deluxe Burger & Pizza -ravintolan pizzat syntyvät italialaisesta jauhosta ja Mikko Vetterannan käsistä. Marika Lumme

Marika Lumme

Tony Brander ja Mikko Vettenranta työskentelivät vielä syksyllä työkavereina autokaupassa. Autokauppiaat ottivat rohkean askeleen ja toteuttivat unelman omasta ravintolasta Myyrmäkeen.

Miehet kuvailevat askeltaan rohkeaksi, koska Vettenranta on ensimmäistä kertaa ravintola-alalla ja Brander ensi kertaa yrittäjänä. Brander on kerryttänyt kokemusta ravintola-alalta tarjoilijana viiden vuoden ajan. Vettenranta puolestaan on toiminut aiemmin yrittäjänä lääkäriasemabisneksessä.

– Kun on riittävästi intohimoa, unelmat toteutuvat, Vettenranta sanoo.

Miesten ajatus omasta ravintolasta lähti perheiden yhteisistä illanvietoista ja lomamatkoista, jotka suuntautuivat usein Italiaan.

– Meitä yhdistää rakkaus italialaiseen ruokaan ja viineihin, Brander sanoo.

Lähipiirin innostamina Brander ja Vettenranta pystyttivät vuonna 2017 Ravintolapäivänä liikkuvan grillivaunun Espalle. Myynnissä oli muun muassa karhunlihaa sisältävää burgeria. Ravintolan nimi oli Deluxe Burger & Pizza. Grillivaunu ja sen luukulle johdattava punainen matto ovat kierrelleet pari vuotta.

– Saimme käsittämättömän paljon hyvää palautetta ruoasta, Brander sanoo.

Punainen matto sekä kyltti, Deluxe Pizza & Burger, löytyvät nyt kauppakeskus Myyrmannista. Ravintolassa on tarjolla premium burgereita sekä italialaisia pizzoja, jälkiruokia ja viinejä.

Yrittäjät olivat avaamassa syksyllä ravintolaa Isoon Omenaan.

– Eri käänteiden vuoksi Ison Omenan paikka jäi saamatta. Myöhemmin Citycon tarjosi meille Myyrmannin toimitilaa, Brander sanoo.

Miehet myöntävät suhtautuneensa Myyrmanniin aluksi varauksella, mutta paikka on yllättänyt. Kuukauden avoinna ollut ravintola aloitti kolmella työntekijällä, ja nyt tarvetta on jo yli 10 henkilölle.

Karhuburgeria

Deluxe Pizza & Burger -ravintola avasi helmikuun alussa kauppakeskus Myyrmanniin. Ravintolan omistajat espoolainen Tony Brander ja nurmijärveläinen Mikko Vettenranta työskentelivät aiemmin kollegoina kuljetusalalla ja autokauppiaina.

Ravintolan listalta löytyy useita erilaisia premium burgereita ja italialaisia pizzoja. Yrittäjien mukaan deluxea tuovat muun muassa laadukkaat raaka-aineet, italialaisesta jauhosta tehty pizzataikina ja itsetehdyt kastikkeet. Hampurilaissämpylät tulevat tuoreina pienleipomosta. Italialaiselta viinilistalta löytyy laatuja, joita ei saa muualta Suomesta.

Menun erikoisuus on mustekalalla mustaksi värjätyt sämpylät ja karhun lihasta tehdyt pihvit, jotka tarjoillaan hampurilaisen välissä muun muassa tuoreiden puolukoiden kanssa.

Yrittäjät haaveilevat ravintolan laajenemisesta muihin kaupunkeihin, kuten Helsingin keskustaan ja Leville. Lisäksi suunnitelmissa on laajentaa ruokalistaa pastoilla ja italialaisilla alkupaloilla. Myös lounaspöytä on tulossa.

Ravintola pääsi mukaan valtakunnalliseen Burger Battlen semifinaaleihin ainoana pääkaupunkiseudulta. Finaalipaikka jäi haaveeksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 2. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 3. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 4. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 5. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 6. Nyt katseet kohti pönttöjä – pesivistä linnuista kerätään tietoja
 7. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 8. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 9. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia
 10. Vainio 30.5.
 11. Pääkirjoitus: Kivistön palveluilla alkaa olla kiire – alueen asukkaat kaipaavat kipeästi ennen kaikkea perusarkeaan helpottavia toimintoja
 12. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 13. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto: Nuorille työntekijöille pitää tarjota muutakin kuin korkeita veroja ja supistuvia palveluita
 14. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 15. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vain kaupunki suostuu kommentoimaan talohanketta Viertolassa – "Vaikuttaa siltä, että keskeneräisen talon ostaneet on jätetty yksin"
 2. Vartijoiden Tikkurilan asemalla puhuttama mies huitaisi kohti ja pakeni – talttui kiinni otettaessa vasta pippurisumutteella
 3. Kyytiä tarjonnut kaksikko varasti rollaattorin kanssa liikkuneen miehen rahat Myyrmäessä – Poliisi pyytää vihjeitä
 4. Mielipide: Muutaman kilometrin säteellä lentoasemasta on mitä kauneimpia luontokohteita – Vantaalla voitaisiin kehittää kestävästi tuotettua lähimatkailua turisteille
 5. Kivistön uusimman kauppahankkeen eteneminen näyttää mutkistuvan – "Tontin käyttö ei ole kahden kaupparyhmittymän asia"
 6. Jenni Isokoski on opiskellut neljässä eri lukiossa – Ylioppilaaksi hän valmistui Nettilukiosta, isänsä epäilyistä huolimatta
 7. Salibandyliigasta tuli F-liiga – uusi nimi oudoksuttaa Vantaalla: "Vähän fiksumpi olisi saanut olla, kestää hetken totutella"
 8. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 9. Asuntorakentamista lykätään Kivistön keskustassa
 10. Vantaan kirjastot avaavat ovensa maanantaina – suosituksena pikainen asiointi ja itsepalvelun käyttö
 11. Vantaa ennen ja nyt: Hiekkaharjun koulun Hyvä kaveri -patsaat taas jaossa – Mutta miksi kuvanveistäjä Raimo Jaatinen lisäsi suunnittelemaansa veistokseen variksen?
 12. Vantaalle Backaksen kartanon alueelle on tulossa Muumien maailma – Maailman ensimmäiseen Muumi-sisäpuistoon odotetaan vuosittain puolta miljoonaa kävijää
 13. Nuorisotilat avautuvat ensi viikolla: maksutonta toimintaa koulujen alkuun saakka – "Tuodaan pelit pihalle ja laitetaan musiikki soimaan"
 14. Koronatesteissä käyneiltä vain harvoilta löytyy virusta – Vantaalla drive in -pisteessä testauskapasiteettia on paljon enemmän kuin potilaita
 15. Mielipide: Nyt on aika leikata päättäjien palkkioita – Esimerkin voima on tärkeää, koska tulevat taloudelliset päätökset ovat kovia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.