Palveluyhtiö Vantin kriisi huipentuu – HS: Yhtiön johtoa syytteeseen työturvallisuusrikoksesta

Vantaan kaupungin palveluyhtiö Vanttia ja sen johtoa vastaan on nostettu syytteet työturvallisuusrikoksesta, kertoo Helsingin Sanomat Lehden mukaan syytteen ovat saaneet toimitusjohtaja Liisa Sarjala, hallituksen entinen puheenjohtaja Pirjo Ala-Kapee-Hakulinen (sd.) ja Vantaan konserniyhtiöistä vastaava apulaiskaupunginjohtaja Martti Lipponen

Vantaan Sanomat raportoi helmikuussa 2017, että yhtiön työntekijä oli tehnyt poliisille ilmoituksen, jossa hän syytti toimitusjohtaja Liisa Sarjalaa työsyrjinnästä. Tapauksesta lisää täällä.

Vantaan Tilapalvelut Vantti Oy:n ongelmat alkoivat käynnistysvaikeuksilla heti, kun kaupunki vuonna 2012 yhtiöitti palvelut, joilla hoidetaan muun muassa koulujen ja päiväkotien ruokailu ja siivous. Sittemmin ongelmat kärjistyivät edelleen. Pääluottamusmies sai viikoittain yhteydenottoja työntekijöiltä, jotka kokivat työnsä mitoitukset liian tiukoiksi. Lue tarkemmin täältä.

Vantin hallitus vapautettiin tehtävästään maaliskuussa 2017, ja sen tilalle vaihdettiin kaupungin virkamiehistä koottu hallitus. Kaupunki perusteli päätöstään sillä, että Vantti Oy:n hallituksen työskentely oli vaikeutunut. Johtamisilmapiiristä tehtiin myös ulkopuolinen selvitys.

Toimitusjohtaja Sarjala kiistää Helsingin Sanomille syyllistyneensä mihinkään rikokseen. Lipponen ja Ala-Kapee-Hakulinen eivät kommentoineet syytettä.

Vantilla on lähes tuhat työtekijää.

Lue lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut