Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vantaa sai Elävä Kaupunkikeskusta -palkinnon – "Moderni kaupunkipuisto on mansikka Tikkurilan keskustakakussa"

Ennakkoluuloton kaupunkikehittäminen toi Vantaalle Elävät kaupunkikeskustat -yhdistyksen myöntämän Elävä Kaupunkikeskusta 2019 -palkinnon. Vantaata arvostetaan muun muassa siksi, että se on luonut omaperäisen kaupunkiprofiilin metropolialueella.

Tikkurilaa kehutaan siitä, ettei siellä ole tavoiteltu yhtenäistä kaupunkikuvaa.

– Houkuttelevuus syntyy vastakkaisuuksista ja ajallisista korosteista rohkealla otteella. Hillityn yhtenäinen kaupunkikuva on tylsää, kirjoittaa palkintoraadin puheenjohtaja Matti Mare yhdistyksen tiedotteessa.

Tikkurilan Asematiellä on jälkiä vanhasta kauppalasta ja kaupungintalokin on 1950-luvulta, mutta sitä on laajennettu "ultramodernisti". Myös liike- ja toimistokeskus Dixi ja matkakeskus saavat kehuja. Lisäksi Mare hehkuttaa Tikkurilan kruunaavaa Kirjastopuistoa.

– Moderni kaupunkipuisto on mansikka Tikkurilan keskustakakussa.

Mare ylistää, että Vantaasta voivat ottaa mallia Suomen muutkin kaupunkisuunnittelijat.

Elävä Kaupunkikeskusta -palkinto myönnetään vuosittain hakemuksen perusteella huomionosoituksena onnistuneesta kaupunkikeskustan kehittämisestä. Viime vuonna palkinnon sai Lappeenranta.

Elävät kaupunkikeskustat ry on perustettu 1997. Sillä on noin sata jäsentä kaupungeista, kaupunkikeskustayhdistyksistä, kaupan keskusjärjestöistä, kaupan keskusliikkeistä, keskustakehittämisen asiantuntijoista.