Vantaa sai Elävä Kaupunkikeskusta -palkinnon – "Moderni kaupunkipuisto on mansikka Tikkurilan keskustakakussa"

Tikkurilan Kirjastopuisto on "mansikka Tikkurilan keskustakakussa", kuvailee palkintoraadin puheenjohtaja Matti Mare. Arkisto/Päivi Tuovinen

Armi Suojanen

Ennakkoluuloton kaupunkikehittäminen toi Vantaalle Elävät kaupunkikeskustat -yhdistyksen myöntämän Elävä Kaupunkikeskusta 2019 -palkinnon. Vantaata arvostetaan muun muassa siksi, että se on luonut omaperäisen kaupunkiprofiilin metropolialueella.

Tikkurilaa kehutaan siitä, ettei siellä ole tavoiteltu yhtenäistä kaupunkikuvaa.

– Houkuttelevuus syntyy vastakkaisuuksista ja ajallisista korosteista rohkealla otteella. Hillityn yhtenäinen kaupunkikuva on tylsää, kirjoittaa palkintoraadin puheenjohtaja Matti Mare yhdistyksen tiedotteessa.

Tikkurilan Asematiellä on jälkiä vanhasta kauppalasta ja kaupungintalokin on 1950-luvulta, mutta sitä on laajennettu "ultramodernisti". Myös liike- ja toimistokeskus Dixi ja matkakeskus saavat kehuja. Lisäksi Mare hehkuttaa Tikkurilan kruunaavaa Kirjastopuistoa.

– Moderni kaupunkipuisto on mansikka Tikkurilan keskustakakussa.

Mare ylistää, että Vantaasta voivat ottaa mallia Suomen muutkin kaupunkisuunnittelijat.

Elävä Kaupunkikeskusta -palkinto myönnetään vuosittain hakemuksen perusteella huomionosoituksena onnistuneesta kaupunkikeskustan kehittämisestä. Viime vuonna palkinnon sai Lappeenranta.

Elävät kaupunkikeskustat ry on perustettu 1997. Sillä on noin sata jäsentä kaupungeista, kaupunkikeskustayhdistyksistä, kaupan keskusjärjestöistä, kaupan keskusliikkeistä, keskustakehittämisen asiantuntijoista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut