Viivi Pumpanen kertoo, miksi hänen takapuoltaan ei Instagramissa nähdä – "Tänä päivänä ei tätä ehkä ihan tajuta"

Viivi Pumpanen Toni Tervo

Toni Tervo

Sosiaalinen media, etenkin Instagram, on viime vuosina täyttynyt yhä enemmän maksetuista mainoksista ja naisten vähäpukeisista kuvista. Seuraajia halutaan kasvattaa melkein keinolla millä hyvänsä, ja yhä nuoremmat naiset kokevat painetta luoda täydellistä someminää.

Juontaja ja tv-tähti Viivi Pumpanen on seurannut ilmiötä viime aikoina hiukan huolestuneena.

– Sosiaalisessa mediassa on runsaasti hyviä puolia, mutta se on kasvanut niin paljon, että siellä on hyvä olla sellainen itsesuojeluvaisto. Tänä päivänä ei ehkä ihan tajuta, että mitä enemmän itsestä antaa, sitä vapaampaa riistaa siellä netissä on, nainen pohtii.

Pumpasen omalla Instagram-tilillä on yli 62 000 seuraajaa. Siellä ei kuitenkaan ole, eikä tule olemaan, esimerkiksi niitä paljastavia kuvia.

– Mä en laita sinne mitään, mistä voisi tulla jotain seksistisiä ajatuksia. Idea siitä, että joku tulisi sinne katsomaan ja arvioimaan peppuani ei ole sellainen, mikä minua kiinnostaa. Sillä tavalla en ruoki sellaista mentaliteettia. En koe tarvetta esitellä itseäni.

Somen kautta tapahtuviin kaupallisiin yhteistöihin hän suhtautuu positiivisesti, kunhan siinäkin pysyy tietty aitous.

– Kaupallisista yhteistöistä minulta kysellään paljon. Olen niitä pari tehnyt, mutta siinäkin tapauksessa olen todella, todella tarkka. Managerini kanssa käymme huolellisesti läpi vastaako yritys arvojani. Jos aion mainostaa shampoota, niin sitten kanssa pesen hiukseni kuukauden sillä shampoolla ja katson, että se on hyvä. Haluan voida suositella tuotetta ystävälleni samoilla sanoilla, mitä kirjoitan somepostaukseen.

Pumpanen korostaa sosiaalisesta mediasta puhuessaan monta kertaa, että ei halua kritisoida ketään.

– Somessa on oikeasti paljon hyvääkin ja onhan se hieno tapa pitää yhteyttä tuttuihin ja nähdä kuinka ihmisillä menee. Mainonnan kehittyessä somesta saadaan myös ihmisten tietoisuuteen uusia hyviäkin asioita, jotka voivat olla hyödyksi.

Hän kuitenkin haluaa tuoda esiin etenkin nuoriin kohdistuvia haittavaikutuksia.

– Kehotan kaikkia oikeasti harkitsemaan, mitä nettiin laittaa. Ja miettimään seurauksia.

– Rehellisesti sanoen olen itse melko surkea somettaja. Minulla on oikeasti niin kiire, että en paljon asiaa ehdi miettimään. Minulle on myös tärkeää elää hetkessä ja olla toiselle ihmiselle läsnä. Se ei onnistu jos koko ajan tuijottaa puhelinta.

Eikä Pumpanen valehtele puhuessaan kiireestä. Tänä keväänä naista työllistää Possen lisäksi pieni sivurooli indie-elokuvassa, erilaisia keikkatöitä sekä juontopesti Gladiaattorit -sarjassa.

– Gladiaattoreita oli ihan superhauska tehdä, vaikka yksin juontaminen jännitti. Jokainen gladiaattori oli oman alansa ammattilainen ja oli huikeaa katsoa heidän työskentelyään.

– Kilpailijatkin olivat superrohkeita. Vaikka aika hurjapää olenkin, ei minulle tulisi ekana mieleen lähteä juoksemaan rugbyn maajoukkuepelaaja päin ja painimaan hänen kanssaan, juontaja nauraa.

Pian myös Pumpasen musiikkiura saa jatkoa naisen julkaistessa toisen singlensä edellisen Elämännälkäinen-kappaleen seuraksi.

– Sen oli tarkoitus tulla jo aiemmin, mutta aikataulusyistä on vähän viivästynyt. Tosi mahtavaa saada sekin pian julki, nainen hymyilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vantaa edelleen pohtii koronaviruskartan julkaisemista – "Valtaosa tautiin sairastuneista on jo parantunut"
 2. Vantaalla lapsia koronakaranteenissa kahdesta päiväkodista ja neljästä koulusta – kaupungin mukaan jatkotartuntoja ei ole tullut
 3. 41 vantaalaista on menehtynyt koronavirukseen, vahvistettuja tartuntoja yli 800 – "Tartuntojen määrä on menossa alaspäin"
 4. Mikkolan koulussa koronatartunta – 23 karanteeniin
 5. Varma kesän merkki – lampaat saapuvat Koivuhakaan ja Hakunilaan
 6. Energiayhtiö palkitsee hyvää mieltä levittäviä harrastusseuroja 5 000 eurolla – Voittajia valitsemassa suosikkitubettaja Roni Back
 7. Mielipide: Leinelässä siivottiin talkoilla – ja kyllä kannatti!
 8. Muistokirjoitus: Vantaalaisen naisjalkapallon uranuurtaja on poissa – Nils Lönnblad oli merkittävä vaikuttaja tyttö- ja naisjalkapallon kehityksen käynnistämisessä
 9. "Monen tilanne mennyt koronaepidemian aikana huonompaan suuntaan" – Sininauhasäätiö avaa taas toimintojaan
 10. Poliisi ihmettelee leväperäisyyttä: Kymmenissä yrityksissä avattiin yritystilejä puhelimessa tarkastamatta henkilöllisyyttä – Vantaalaisen vuokrausyrityksen nimissä huijattiin omaisuutta 120 000 euron edestä
 11. Herttoniemen pyöräturman kuorma-autoilija kiistää syyllistyneensä rikoksiin, poliisi epäilee törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta
 12. Laki tiukkenee: Pientä lasta ei saa kuljettaa lyhyttäkään matkaa ilman turvalaitetta, edes taksissa
 13. Suurin työttömyyskassa ennustaa kirpeitä lukuja koronakeväälle – hakemustenkin käsittelyt venyvät yliajalle
 14. Hurjaa kasvua työttömissä työnhakijoissa Uudellamaalla – lomautettujen määrä nousi 3 400 prosenttia
 15. Artsin ex-pomo kertoo, miten Vantaan taidemuseo mullistettiin – Huovinmaan kirja yllyttää radikaaliin muutokseen

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. "Muori nukkuu, se ei halua puhua" – 3-vuotiaan Dilaran puhelinsoitto pelasti aivoinfarktin saaneen isoäidin hengen
 2. Ilolan koulussa koronavirustartunta – 14 asetettu kotikaranteeniin altistuksen vuoksi
 3. Vantaa edelleen pohtii koronaviruskartan julkaisemista – "Valtaosa tautiin sairastuneista on jo parantunut"
 4. Mikkolan koulussa koronatartunta – 23 karanteeniin
 5. Vantaalle Backaksen kartanon alueelle on tulossa Muumien maailma – Maailman ensimmäiseen Muumi-sisäpuistoon odotetaan vuosittain puolta miljoonaa kävijää
 6. Poliisi on varautunut Vantaalla nuorten kokoontumisiin ainakin kolmessa suosikkipaikassa – "Vanhemmat, vastatkaa tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun"
 7. 41 vantaalaista on menehtynyt koronavirukseen, vahvistettuja tartuntoja yli 800 – "Tartuntojen määrä on menossa alaspäin"
 8. Vantaalla lapsia koronakaranteenissa kahdesta päiväkodista ja neljästä koulusta – kaupungin mukaan jatkotartuntoja ei ole tullut
 9. Jatkotartuntoja ei ole todettu Vantaan kouluissa tai päiväkodeissa – 120 henkilöä on kotikaranteeneissa
 10. Koulujen avautuminen ja henkilöstön lomautukset aiheuttuivat ongelmia Vantille – Toimitusjohtaja: Tilanne normalisoitunut viikon aikana
 11. Varma kesän merkki – lampaat saapuvat Koivuhakaan ja Hakunilaan
 12. Pienkerrostaloja ja ruokakauppa Backaksen peltoalueelle –  "Rakentamisen laatuvaatimukset on asetettu erittäin korkealle"
 13. Uusi tapaamispaku parkkeerasi Simonkylän hoivakodin pihalle – Kujanpään sisarukset näkivät pleksin takaa äidin ja isän viikkojen tauon jälkeen
 14. Mielipide: Pyöräilijoillä hurjat vauhdit keskellä Tikkurilaa
 15. Fazerin vierailukeskus avautuu ensi viikolla – kesällä pihalle avataan kasvihuone

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.