Mielipiteet maahanmuutosta loiventuneet Suomessa – hieman yli puolet katsoo, että maahanmuuttoa on liikaa

Kuvituskuva. arkisto/ JOHANNA ERJONSALO

Aapo Siippainen

Suomalaisten suhtautuvat maahanmuuttoon myönteisemmin kuin viime syksynä, selviää Elinkeinoelämän valtuuskunnan tekemästä Arvo- ja asennetutkimuksesta.

Vuodenvaihteessa julkisuuteen tulleet epäilyt maahanmuuttajien seksuaalirikoksista eivät ole juuri vaikuttaneet maahanmuuttoasenteisiin.

– Viime aikoina on puhuttu paljon maahanmuuttoasenteiden jyrkentymisestä, mutta tosiasiassa ne ovat siis muuttuneet hieman pehmeämmiksi, sanoo EVAn tutkimuspäällikkö Ilkka Haavisto tiedotteessa.

Yleisesti asenteet maahanmuuttoa kohtaan ovat muuttuneet hieman myönteisemmiksi 2000-luvun aikana.

Asenteet ovat kuitenkin edelleen varautuneita, eivätkä suomalaiset toivo maahanmuuttopolitiikan höllentämistä. 52 prosenttia on sitä mieltä, että nykyisen suuruinen maahanmuutto on liikaa.

Selvin muutos suomalaisten asennoitumisessa maahanmuuttoon koskee käsitystä, että Suomi tarvitsee maahanmuuttoa työelämän tarpeisiin. Väestösyistä maahanmuuttoa lisäisi 39 prosenttia suomalaisista

EVA kysyi suomalaisilta maahanmuutosta sekä syksyllä 2018 että uudestaan alkuvuodesta 2019.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut