Vantaalaiset pääsevät kohottamaan kuntoaan 164 portaan mitalla syksyn kynnyksellä – Nikkarointi on jo alkanut sisätiloissa

LIIKUNTA Suunnitteluinsinööri kertoo, millaiset kuntoportaat Möskäriin tulevat.

Helgeriin Kozlovski ja Jonna Paarlahti ja Stella nauttivat talvipäivästä Möskärin mäessä. Viimeistään loppukesästä samaisessa mäessä kuntoillaan portaissa. Tiina Örn

Tiina Örn

Lumi peittää maan Möskärissä, mutta mäkeen tulevien kuntoportaiden rakentaminen on jo aloitettu. Portaita tehdään tällä hetkellä muualla sisätiloissa.

– Nyt valmistettavien puuosien asentaminen mäkeen alkaa lumien sulettua, liikunta- ja urheilualueiden suunnitteluinsinööri Ari Asikainen kertoo.

Portaat valmistuvat tulevan kesän aikana.”

Asikainen ei lupaa Vantaan ensimmäisten kuntoportaiden valmistuvan Simonsillassa Kallioimarteentien päässä sijaitsevaan Möskärin mäkeen vielä huhti-toukokuussa.

– Portaat ovat valmiit tulevan kesän aikana. Työstä kertovassa kyltissä todetaan portaiden olevan valmiit 8/2019.

Portaat tehdään Vantaan kaupungin omana työnä ja siksi niiden valmistumiseen vaikuttavat säätilan lisäksi myös kuntatekniikan työntekijöiden muut kiireet.

Varmaa on se, että kuntoilijoille tulee Möskärin mäkeen 164 porrasta. Portaikon pituus on välitasanteen kanssa 84 metriä. Ylimmän ja alimman portaan välinen korkeusero on noin 20 metriä. Hinnaksi portaille tulee arviolta 50 000 euroa.

Portaita ei ole siis juostavaksi tai käveltäväksi yhtä paljon kuin esimerkiksi Helsingissä Malminkartanossa tai Paloheinässä.

Hiihtolenkiltä Möskärin mäen parkkipaikalle palannut Tuomo Kokkonen arvioi portaista tulevan suositut.

– Helsingissähän kuntoportailla on ollut välillä tungosta, pohtii Kokkonen.

Tikkurilan urheilupuiston lähellä asuva Kokkonen arvelee itsekin kokeilevansa portaita. Hän ei ole ollut kuntoilusta portaissa kuitenkaan niin innostunut, että olisi lähtenyt sen takia esimerkiksi Helsinkiin.

Kuntoportaita suunnitellaan myös Hiekkaharjuun. Niiden valmistumisaikataulusta ei ole vielä tietoa.

Hiekkaharjun kuntoportaat tulevat olemaan osa Malmimäen puistoaluetta, josta on tarkoitus tulla monipuolinen ulkoilualue ja liikuntapaikka.

Möskärin pulkkamäessä Stella-tyttärensä kanssa päivää viettäneet Helgeriin Kozlovski ja Joona Paarlahti uskovat hyödyntävänsä portaita. Kozlovski toivoo, etteivät nyt rakennettavat portaat jäisi Vantaan ainoiksi.

– Portaita voisi rakentaa eri puolille Vantaata, sanoo Kozlovski.

Möskärin mäen tienoilla lenkkeilevä Jari Kortelainen ihmettelee kuntoportaiden suosiota.

– Portaathan löytyvät jokaisesta kerrostalosta ja mäkiin pääsee halutessaan juoksemaan. Rahaa voisi suunnata pääkaupunkiseudulla mieluummin johonkin muuhun liikuntapaikkarakentamiseen, sanoo Kortelainen.

Vain Vantaa on ilman portaita

Helsingin pisimmät kuntoportaat ovat Malminkartanossa.

Kuntoportaat löytyvät Helsingissä myös Paloheinästä ja Herttoniemestä.

Espoosta kuntoportaat ovat Westendissä.

Myös Kauniaisissa on omat portaansa.

Keravalla kuntoa pääsee kohottamaan portaissa Keinukalliossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut