Suuri Journalistipalkinto paljastukselle autojen turvavöiden ongelmista – "Pelasti todennäköisesti ihmishenkiä"

VW-konsernin autojen turvavyöongelmista kertonut juttu palkittiin Vuoden jutuksi Suuri Journalistipalkinto -gaalassa keskiviikkona.

Tekniikan Maailma paljasti eräiden VW-konsernin autojen vaarallisen turvavyövian.

Vika koski Seat Aronaa, Seat Ibizaa ja Volkswagen Poloa.

Ehdokkuutta perusteltiin sillä, että juttujen seurauksena satoja tuhansia autoja jouduttiin kutsumaan takaisin, ja hyvin todennäköisesti jutut pelastivat myös ihmishenkiä.

Vuoden journalistiksi valittiin Suomen Kuvalehden Vappu Kaarenoja, joka on keskittynyt pitkien juttujen kirjoittamiseen.

– Hän osaa kehittää persoonallisia jutunaiheita ja löytää tuttuihin aiheisiin uusia näkökulmia. Hänen yksinkertaista, tarkkaa ja elävää kieltään on myös ilo lukea, perusteluissa kerrotaan.

Vuoden journalistisen teon palkinnon sai Helsingin Sanomien Land of Free Press -kampanja. Sen tavoitteena oli kohottaa Suomen profiilia sananvapauden puolustajana. Lehdistönvapausrikkomuksista kertoneet mainokset oli sijoitettu niin, että ne olivat kesällä Donald Trumpin ja Vladimir Putinin reitillä Helsingin huippukokouksessa.

Vuoden kirjaksi valittiin Minna Rytisalon Rouva C Faktaa ja fiktiota yhdistävä romaani kertoo nuoresta Minna Canthista.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut