Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Vantaalle palkataan 8 tsemppariopettajaa – Tukevat oppilaita esi- ja alkuopetuksessa sekä 5.–7. luokilla

Vantaa palkkaa ensi lukuvuodelle kouluihin kahdeksan tsemppariopettajaa. Opettajat työskentelevät Kytöpuiston, Lehtikuusen, Uomarinteen, Martinlaakson, Veromäen, Mikkolan, Jokiniemen ja Sotungin kouluissa.

Tsemppariopettajat tukevat oppilaita ennen kaikkea nivelvaiheissa eli esi- ja alkuopetuksessa sekä 5.–7. luokilla. Opettajat työskentelevät esiopetuksen yksiköissä Hakunilanrinteen, Ravurinpuiston, Vaskivuoren, Martinlaakson, Havukallion ja Piilipuun päiväkodeissa. Kyseessä on Opetushallituksen innovatiivisiin kokeiluihin suunnattu rahoitus, jonka summa on reilu puoli miljoonaa euroa.

Vantaan opetustoimen suunnittelija Pia Hakkarin mukaan Vantaalla on aiemmin ollut samantyyppisiä malleja yksittäisillä kouluilla, mutta eri nimikkeillä. Tässä laajuudessa tsemppariopettajat ovat koulujen arjessa ensimmäistä kertaa elokuusta lähtien. Esi- ja alkuopetuksen opettajat aloittavat jo tänä keväänä. Tsemppariopettajat ovat resurssiopettajia eli heillä ei ole omaa ryhmää tai luokkaa.

Esiopetuksessa ja 1.–2. luokilla työskentelyn pääpaino on Hakkarin mukaan lukivalmiuksien harjoittelussa ja vahvistamisessa, matematiikassa sekä koulun aloituksen tukemisessa.

– 5.–7. luokilla tsemppariopettajat puolestaan tukevat oppilaita, jotka ovat vaarassa koulupudokkuuteen esimerkiksi runsaiden poissaolojen vuoksi. He tukevat siirtymistä luokanopettajajärjestelmästä aineopettajajärjestelmään, Hakkari kertoo.

Opetushallituksen hanke pyrkii kehittämään uusia toimintamalleja syrjäytymisen ehkäisemiseksi ja koulutuksellisen tasa-arvon lisäämiseksi.