Veikkauksen toimihenkilöillä ulosmarssi – vastalause 400 hengen potkuille

Veikkauksen toimihenkilöt ovat marssineet tänään kello 12 ulos työpaikoiltaan vastalauseena työnantajan henkilöstöpolitiikalle sekä ylimitoitetulle yhteistoimintaneuvotteluille.

Ulosmarssijoiden on määrä palata työpaikoilleen huomenna kello 6.00. Pron työmarkkinatutkimuksen mukaan henkilöstön tyytymättömyys johdon toimintaan kasvaa edelleen.

Veikkaus suunnittelee irtisanovansa noin 400 henkeä, lopettavansa pelipöytätoiminnon ravintoloissa ja Pelaamoissa sekä niihin liittyvät tukitoimet.

Yhtiö aikoo optimoida asiamiesmyynti- ja ketjuyhteistyöyksiköiden toiminnan.

Kokonaisuudessaan työnantajan suunnitelmilla on vaikutus noin 700 henkilön työsuhteiden keskeisiin ehtoihin.

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen on huolissaan valtio-omisteisen monopoliyhtiön harjoittamasta huonosta henkilöstöpolitiikasta. Malisen mukaan valtionyhtiö toimii vastoin omia periaatteitaan potkimalla joka viidennen työntekijän kortistoon.

– Vakavarainen ja vastuullinen Veikkaus uhkapelaa omien työntekijöidensä eli tuloksentekijöiden tulevaisuudella. Monopoliaseman vuoksi irtisanottavien työllistyminen samalle alalle on käytännössä mahdotonta, toteaa Malinen.

Henkilöstön näkemyksen mukaan valtionyhtiö ei ole toiminut neuvotteluissa yhteistoimintalain edellyttämällä tavalla.

– Veikkaus perustelee strategisilla päätöksillä suunnitelmiaan lopettaa ravintolakasinopelit ja pelipöydät Pelaamoista. Nykyinen kolmen vuoden strategia on päätetty viime syksynä ja henkilöstö epäilee, että päätös yhteistoimintaneuvotteluiden tuloksesta on syntynyt jo tuolloin, kertoo toimihenkilöiden pääluottamusmies Kristiina Lindroos

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut