Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pro ja PAM raivostuivat Veikkauksen 400 hengen joukkopotkuista – "Vastuutonta menoa"

Ammattiliitto Pro ja Palvelualojen ammattiliitto PAM paheksuvat Veikkauksen aikeita lopettaa ravintolakasinopelit Suomesta. Pahimmillaan kilometritehdas kutsuisi noin neljääsataa Veikkauksen työntekijää.

– Veikkaus toimii isoimman oikeudella ja käyttää valtionyhtiön monopoliasemaa täysin yhteiskuntavastuuttomasti, sanovat puheenjohtaja Jorma Malinen Ammattiliitto Prosta ja puheenjohtaja Ann Selin Palvelualojen ammattiliitto PAMista.

Veikkaus on perustellut yhteistoimintaneuvotteluja tuotannollisilla syillä. Yhtiö aikoo panostaa tulevaisuudessa digitaaliseen liiketoimintaan ja uusien liiketoimintamallien luomiseen.

– On käsittämätöntä, että valtionyhtiö jättää voitollista tulosta tekevät työntekijät vaille työtä. Mikäli Veikkaus irtisanoo työntekijöitään, niin heillä ei ole käytännössä mahdollisuutta työllistyä samalle alalle koska Veikkauksella on Suomessa monopoliasema, Malinen ja Selin kysyvät.

– Henkilöstö on jo pitkään osoittautunut sitoutumista tekemällä erittäin maltillisia palkkaratkaisuja, joista viimeisin tehtiin vasta muutama kuukausi sitten. Yhtiö on samanaikaisesti takonut historiansa parhaimpia tuloksia ja käyttää pelkästään oman monopoliasemansa markkinointiin yli 50 miljoonaa euroa vuodessa.

Puheenjohtajat kysyvät, haluaako Veikkaus todellakin siirtää omat työntekijänsä avustusten kohteiksi.

Veikkauksella on nyt 187 pelipöytää 162 ravintolassa ympäri Suomea. Jatkossa pelipöytään pääsisi yhdeksällä Feel Vegas -klubilla Helsingissä, Espoossa, Jyväskylässä, Turussa, Kuopiossa, Rovaniemellä sekä Tampereella.

Monelle ravintolayrittäjälle pelipöytä tuo varsinaisen liiketoiminnan lisäksi asiakasvirtaa.

– Veikkaus vääristää päätöksellä kilpailua ja vie leivän ravintolayrittäjän suusta keskittämällä pelit muutamaan toimipisteeseen. Pelipöytien alasajo voi siten vaikuttaa välillisesti myös ravintolatyöntekijöihin asiakasvirran vähenemisen kautta, Malinen ja Selin sanovat.