Hyönteisvillitys laantui jo – Fazer lopetti molempien sirkkaleipien valmistuksen

Kaakaojauholta näyttävästä sirkkajauhosta leivottiin leipää Citymarketin myymäläleipomossa Myyrmannissa viime vuonna. Arkistokuva. JOHANNA ERJONSALO

Kaisa Paastela

Fazer on lopettanut molempien sirkkajauhoa sisältävien leipien valmistuksen, marraskuussa 2017 kovalla kohulla lanseeratun sirkkaleivän sekä elokuussa 2018 markkinoille tulleet sirkkasämpylät.

Vielä viime elokuussa Fazer kertoi tiedotteessa, että sirkkaleipä on saanut ennennäkemättömän suosion ja sen leivonta laajenee koko Suomeen asiakkailta tulleiden kyselyiden perusteella.

Elokuun loppupuolella esiteltiin kotisirkkoja sisältävä sirkkasämpylä-uutuustuote, jonka kerrottiin olevan kaikkien suomalaisten saatavilla, kun taas sirkkaleipää oli saatavilla vain kaupoista, joissa oli Fazerin oma myymäläleipomo.

Nyt molemmat tuotteet on jo haudattu.

– Sirkkaleivillämme oli aluksi iso kysyntä, ne myytiin loppuun useissa myymäläleipomoissamme ennätysajassa. Myyntiä siivitti sirkkaleivän saama laaja kansainvälinen ja kotimainen mediahuomio. Uusintaostoja ei valitettavasti tullut riittävästi. Olimme kuitenkin positiivisesti yllättyneitä suomalaisten ennakkoluulottomuudesta ja kokeilunhalusta, kertoo Helsingin Uutisille Fazer leipomoiden viestintäjohtaja Anniina Niemistö

– Saimme paljon positiivista palautetta niin rohkeudesta kuin tuotteiden maustakin. Hyönteisruuasta ei ole vielä tullut Suomessa valtavirtaa mutta uskomme silti, että sirkat ovat tulevaisuuden ruokaa. Leipävalikoima kehittyy ja voi hyvin, tuomme jatkossakin kauppoihin uusia innovatiivisia viljatuotteita, Niemistö jatkaa.

Aiheeseen liittyvää

 1. Jauhelihan suosio poikii mitä ihmeellisempiä uutuustuotteita: sirkkoja, kauraa tai heti valmista lihamassaa
  7.9.2018 13:49
 2. Opiskelijoille aletaan syöttää hyönteisiä – "Vaihtoehtoisia proteiinin lähteitä"
  25.1.2018 11:33
 3. Sirkkaleipää, toukkasuklaata, kuoriaisjauhoja... – Hyönteisruoat surahtavat perjantaina kauppoihin
  21.11.2017 19:20
 4. Tässä se nyt on: Maailman ensimmäinen hyönteisleipä – "Ihmiskunta tarvitsee uusia ravinnonlähteitä"
  23.11.2017 9:19

Kommentoi

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

| Päivitetty

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Mainos: Tuukka Saimén

Piilopuoluetuki vs terveydenhuolto

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut