Koillis-Vantaan uimahallikyselyn tuloksia ei kerrota asukkaille – "Tämä ei ollut mikään huutoäänestys"

Keskustelu Koillis-Vantaalle tulevan uuden uimahallin sijainnista jatkuu. Vantaan kaupungin toteuttama verkkokysely aiheesta sulkeutui 20. helmikuuta. Kyselyssä kuntalaiset saivat kertoa mielipiteensä paitsi hallin sijainnista myös uuteen halliin toivomistaan palveluista.

Kyselyyn tuli vastauksia yli 2800, kertoo uimahallin sijaintiselvitystä johtava Janne Juntunen Vantaan kaupungilta. Vastausten suuri määrä yllätti Juntusen mukaan kaupungin iloisesti.

Mikä vaihtoehdoista sai eniten kannatusta?

– Koska tämä ei ollut mikään huutoäänestys, jossa eniten ääniä saanut vaihtoehto voittaa, niin emme tässä vaiheessa erikseen kerro tuloksia. Ne liitetään selvitykseen, joka menee seuraavaksi kolmen eri lautakunnan arvioitavaksi.

Uimahalliasia kuuluu kaupunkisuunnittelulautakunnalle, tekniselle lautakunnalle ja vapaa-ajan lautakunnalle.

Juntunen kertoo saaneensa asiasta myös suoria yhteydenottoja kuntalaisilta.

– Ihmiset halusivat kertoa oman mielipiteensä ja perusteensa sille.

Lautakuntien käsiteltyä asiaa, uimahallin sijainnista päättää loppupelissä kaupunginhallitus.

Varmaa on, että halli rakennetaan Asolaan tai Korsoon. Sijaintivaihtoehtoja on neljä. Asolassa vaihtoehdot ovat Elmon alue ja Hagsberginhaka osoitteessa Asolanväylä 33. Korson suuralueella vaihtoehdot ovat tontit osoitteissa Urpiaisentie 5-7 ja Metsolassa Minkkitie 8.

Päätös sijainnista tehdään kesään mennessä. Hallin on tarkoitus olla valmis vuonna 2024.

Juttua muokattu 5.3. Lisätty, että Korson vaihtoehdot sijaitsevat Korson suuralueella. Toinen aseman lähellä ja toinen Metsolassa.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut