Kaikkien aikojen kuulasota alkaa Suomessa – peräti 16 maan joukkueet Keravalle, näin seuraat taisteluita ilmaiseksi

Airsoft Arena eli ASA aloitti toimintansa entisessä salibandy- ja squash-hallissa syksyllä 2017. Oskari Lehto

Oskari Lehto

Kurkelan entiseen squash- ja salibandyhalliin avatussa Airsoft Arena -kuulasotakaupungissa järjestetään viikonloppuna suuri kansainvälinen BattleArena-turnaus.

Kaksipäiväiseen turnaukseen osallistuu joukkueita yhteensä 16 eri maasta, muun muassa Kiinasta ja Yhdysvalloista. Osallistujamaissa mitattuna kyseessä on poikkeuksellisen suuri turnaus maailmanlaajuisestikin.

– En tiedä kansainvälisestikään muita turnauksia, joissa olisi ollut joukkueita näin monesta maasta, kertoo Airsoft Arenan työntekijä Filipp Karpenko

Kumpanakin päivänä pelejä on aamukahdeksasta iltakahdeksaan. Yksittäisissä otteluissa kaksi viisijäsenistä joukkuetta mittelee toisiaan vastaan kuulasotakaupungin tiloissa.

Keravalla pelattavaa turnausta voi seurata paikan päällä lipun ostamalla tai suorana netin välityksellä. Paikan päällä paikkoja on rajoitetusti. Linkit nettilähetyksiin päivitetään turnauksen alla Airsoft Arenan nettisivuille ja Facebook-sivulle.

Airsoft Arenan mukaan viime vuonna vastaavaa turnauksesta lähetettyä live-lähetystä seurasi jopa 15 000 katsojaa. Silloin turnaukseen osallistui kahdeksan joukkuetta.

Airsoft Arena avautui Keravan Kurkelaan syksyllä 2017. Filipp Karpenkon mukaan Arenalla on tätä nykyä 500 aktiivijäsentä. Vilkkainta toiminta on viikonloppuisin.

– Lauantaisin ja sunnuntaisin on usein 10–40 pelaajan pelejä. Torstaisin kello 18 meillä toimii akatemia, jossa uudet pelaajat voivat opetella lajia. Tapahtumien aikatauluja voi seurata nettisivuiltamme löytyvästä pelikalenterista, hän kertoo.

Kommentoi

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut