Romanialaismiehelle 5,5 vuotta vankeutta ihmiskaupasta ja parituksesta – prostituoidun tili 600 asiakkaasta vain kymppitonni

Kuvituskuva. Päivi Tuovinen

toimitus

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut romanialaisen Bogdan-Vasile Ciubotarun 5,5 vuoden vankeuteen niin sanotussa ihmiskauppajutussa. Mies toi Suomeen kuusi moldovalaista naista, jotka toimivat täällä prostituoituina.

Ciubotaru tuomittiin viidestä ihmiskaupasta ja yhdestä parituksesta. Enimmäisrangaistus syyksiluetuista teoista olisi ollut yhdeksän vuotta vankeutta.

Naiset olivat ottaneet vastaan asiakkaita pääkaupunkiseudulla ja eri puolilla Suomea. Ciubotaru oli järjestänyt heille asunnot ja kuljettanut naisia kaupunkien ja asuntojen välillä.

Riitaiseksi oikeudessa jäi, oliko Ciubotaru erehdyttänyt asianomistajia työstä saatavan korvauksen ja kulujen suuruudesta, ja siten saanut asianomistajat määräysvaltaansa.

Esimerkiksi yksi naisista hankki noin viiden kuukauden aikana 79 600 euroa, joista hänen piti tilittää Ciubotarulle 69 600 euroa, ja itselleen hän sai vain 10 000 euroa. Oikeuden mukaan hänellä oli ollut noin 600 asiakaskäyntiä.

Ainakin osa naisista tiesi tulevansa Suomen prostituoiduiksi. Houkuttimena prostituutioon oli, että tarjotut vähäisetkin tulot ylittivät reilusti monen toimeentulon kotimaassa.

Käräjäoikeus velvoitti Ciubotarun korvaamaan naisille heidän menettämiään tuloja yhteensä yli 210 000 euroa. Lisäksi hänen maksettavakseen tuli noin 50 000 euroa asianajajien ja oikeudenkäyntiavustajien palkkioita.

Naiset hakivat oikeudessa myös kärsimyskorvauksia, mutta vaatimukset hylättiin, koska prostituutiota katsottiin harjoitetun vapaaehtoisesti.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen ja siitä voi valittaa ylempiin oikeusasteisiin.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut