Aviapolikseen halutaan ”Kaapelitehdas” – "Eläväinen paikka, jossa voisi nauttia kaupunkikulttuurista"

ALUE Aviapoliksen tapahtumatilassa olisi musiikkia, taidetta, ruokaa ja pikkukauppoja.

Vantaan elinkeinojohtaja José Valanta odottaa niin Aviapoliksen suunnitelmien toteutumista kuin myös Tikkurilan silkkitehtaan kulttuuritilojen valmistumista. Tiina Örn

Tiina Örn

Helsingin Kaapelitehdas ja Amsterdamin De Hallen -alue. Siinä kaksi nimeä, jotka Vantaan elinkeinojohtaja José Valanta mainitsee kuvatessaan, millainen elämyskeskus Vantaalle tarvitaan.

Elämyskeskuksen paikka olisi Aviapoliksessa. Siellä voisi nauttia hyvästä ruoasta sekä musiikista, taiteesta ja muusta kulttuurista. Keskuksessa voisi myös tehdä ostoksia pienissä myymälöissä.

Vaikka Valanta mainitsee esimerkkinä Helsingin Kaapelitehtaan, hän korostaa, että Vantaan elämyskeskus olisi omanlaisensa ja se hyödyntäisi Vantaan omia vahvuuksia.

– Keskus loisi Vantaalle fiksulla tavalla aitoa kiinnostavuutta. Se olisi eläväinen paikka, jossa voisi nauttia kaupunkikulttuurista, kuvailee Valanta.

Elämyskeskuksen lisäksi Aviapolikseen kaavaillaan paljon muuta uutta. Nopeammalla aikataululla Aviapoliksen juna-aseman kupeeseen voisi tulla siirrettävä vierailijakeskus, jota Valanta kutsuu myös paviljonkitilaksi ja showroomiksi.

– Vierailijakeskuksesta saisi tietoa, mitä kaikkea Vantaalla tapahtuu. Siellä sijaitsivat myös tilat alueella jo toimivien yritysten vaeltavien ammattilaisten käyttöön. Paviljongissa olisi tarjontaa myös niille yrityksille, jotka miettivät Aviapolikseen tai muualle Vantaalle investoimista.

Aviapoliksen alue olisi Valannan mukaan oivallinen myös suurelle kongressikeskukselle.

– Tällä hetkellä Vantaalla tilat tulevat vastaan 600 henkilön kohdalla. Emme pysty tavoittelemaan kaupunkiin sitä suurempia kokouksia ja konferensseja, Valanta harmittelee.

Mikko Leppilammen luotsaama Aviapolis Studios -hanke on Valannan mukaan jäissä. Vantaa ei ole kuullut hankkeen puuhamiehistä mitään pitkään aikaan.

Elinvoimaohjelmassa puhutaan paljon Aviapoliksesta, mutta muitakaan alueita ei ole unohdettu. Kulttuurikeidas on rakenteilla myös Tikkurilaan lähelle Keravanjokea silkkitehtaan tiloihin.

Renor oy rakentaa Silkkitehtaan rakennuksiin monitoimitilaa 3 000 neliön verran. Palvelutiloja, kuten ravintola, on tulossa 2 000 neliön verran. Korkeaa Jokisalia on jatkossa mahdollista vuokrata erillaisia tapahtumia varten.

Silkkitehtaasta on tarkoitus tulla viihtyisä viipymisen paikka. Kaupungilla on myös uusia jokirantaan liittyviä suunnitelmia.

– Niistä kaikista en voi vielä puhua, vinkkaa Vantaan elinkeinojohtaja José Valanta.

Suuria suunnitelmia

Vantaa selvittää mahdollisuuden hankkia Aviapoliksesta residenssejä kotimaisille ja ulkomaisille taiteilijoille sekä toimittajille. Aikatauluksi mainitaan 2019–2021.

Lisäksi selvitetään mahdollisuutta perustaa tapahtuma-alue megaluokan festivaaleille ja suurille tapahtumille sekä kulttuuri-, liikunta- ja muuhun aktiivikäyttöön. Alueen toimintasuunnitelman toivotaan valmistuvan vuonna 2019. Toteutus vaiheittain vuodesta 2021 alkaen.

Kaupunki aikoo myös tarkastella, voitaisiinko Vantaalle rakentaa elämyskeskus ja/tai ruoka- ja tapahtumahalli. Hallisuunnitelma nytkähtäisi käyntiin vuosina 2019–2020.

Lähde: Vantaan elinvoima- ohjelma 2019–2021.

Aiheeseen liittyvää

 1. Atomista apua Veromiehen koulu- ja päiväkotipulaan
  18.12.2018 7:20
 2. Monitoimikeskus näyttää olevan jäissä – Kaupunkisuunnittelupomo: Emme ole kuulleet Aviapolis Studiosin edustajista vuoteen
  30.5.2018 7:10
 3. Miten käy Aviapoliksen koulun ja päiväkodin? Uusi rakennus ei ehkä mahdu tontilleen
  11.11.2018 8:35
 4. Floppi vei lähes 40 000 euroa kaupungin kassasta – ”Veronmaksajien rahoille olisi ollut parempaakin käyttöä”
  4.4.2018 6:47

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut