Suomen suurimman hotellin aamiaisella Vantaalla kuluu jopa 1 500 kananmunaa ja pyyhkeitäkin tarvitaan tuhansia

YÖPYMINEN Hotelli Flamingossa on nyt 541 huonetta.

Kristiina de Lorenzo on Break Sokos Hotel Flamingon aamiaisen palvelupäällikkö. Armi Suojanen

Armi Suojanen

Jos Pakkalan Break Sokos Hotel Flamingon kaikissa 541 huoneessa yövytään, aamiaisella kuluu valtava määrä ruokaa. Aamupalalla saattaa käydä yli tuhat hotellivierasta, joista ensimmäiset jo varhain aamulla puoli neljän aikaan.

Hotelli on nyt laajennuksen jälkeen huoneluvultaan Suomen suurin, joten kaikkea tarvitaan paljon.

Pelkästään kananmunia voi kulua joko keitettynä tai munakokkelina yhteensä 1 500 kappaletta päivässä.

Hotellinjohtaja Päivi Holappa laskee keittiöväen kanssa, että esimerkiksi puuroa pitää täydelle talolle keittää 30–50 litraa ja kahvinporoja varata 25 kiloa. Määrät ovat vielä arvioita, sillä hotellin laajennusosa valmistui vasta hiljattain.

Entäpä sitten huoneet Punaisessa kuusikerroksisessa Flamingo Wing -laajennusosassa on yhteensä 232 huonetta kolmella erilaisella teemalla. Harmony-teemaiset huoneet varataan vain aikuisille yöpyjille.

Hotellin kaikkia yli 500 huonetta varten tarvitaan tuhansittain vuodevaatteita. Jos jokaisessa vuoteessa on yöpyjä, alus- ja pussilakanoita tarvitaan päivittäinen vaihto huomioiden noin 4 800 ja tyynyliinoja 5 200 kappaletta. Froteisia kasvo- ja kylpypyyhkeitä sekä kylpymattoja ja -takkeja kertyy yhteensä 7 000 kappaletta.

Siinäpä sitä onkin pyykkiä pestäväksi. Pesulayhtiö Comforta hakee pyykit kuusi kertaa viikossa pestäväksi Mäntsälässä, jossa pyykätään keskitetysti Uudenmaan Sokos-hotellien tekstiilit.

Ilman henkilökuntaa ei mikään suju. Hotellissa työskentelee kansainvälinen, noin satapäinen henkilökunta. Holappa kertoo, että työntekijöitä on jopa kymmenestä eri maasta.

Hotellissa tarvitaan kerroshoitajia, tarjoilijoita, kokkeja ja vastaanottovirkailijoita majoituspalveluiden lisäksi kokouspalveluihin. Heidän lisäkseen pitää olla esimiehiä, kuten ravintolapäällikkö, hotellipäällikkö, siivouspäällikkö, keittiömestari ja palvelupäälliköitä sekä revenue manager (tuottojohtaja).

Aiemmista vuosista tiedetään, että koulujen hiihtolomaviikoista hotellin vilkkain on viikko 9, eli ensi viikko. Silloin lomailevat muun muassa Hämeen, Pirkanmaan ja Etelä-Savon koululaiset.

Jos heidän lomansa jatkuu yhden yön taktiikalla Vantaalta jonnekin lämpöiseen, niin hotellilta lentoasemalle pääsee kätevästi uudella shuttlebussilla.

Suomen suurin

Hotellihuoneiden määrällä mitattuna Break Sokos Hotel Flamingo on Suomen suurin. Huoneita on yhteensä 541.

Pakkalassa, kauppakeskus Jumbon vieressä ja viihdekeskus Flamingon yhteydessä sijaitseva hotelli koostuu 10-vuotiaasta ”vanhasta osasta” eli 12-kerroksisesta Towerista ja helmikuun alussa avatusta kuusikerroksisesta Wing-osasta.

Hotellilla on 800 pysäköintipaikkaa, 12 kokoustilaa ja 6 auditoriota.

Juhla- ja tapahtumatila Eventissä on 550 paikkaa.

Hotellikiinteistön omistaa Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut