Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tikkurilan pääkonttori muuttaa Alkon entisiin tiloihin – Maalitehdas tarvitsee myös uusia tuotantotiloja: "Ainakin kymmenisen vuotta olemme tässä"

Maaleja ja lakkoja valmistavan Tikkurila Oyj:n pääkonttori siirtyy kevään aikana Keravanjoen varrelta Alkon pääkonttorin entisiin tiloihin.

Siirto tarkoittaa muuttoa Kuninkaalantie 1:stä Heidehofintie 2:een, jonne on linnuntietä matkaa noin 500 metriä.

Maalitehtaan pääkonttori pysyy silti edelleen samassa kaupunginosassa eli Vantaan Kuninkaalassa. Myös pörssiyhtiön kaikki muut toiminnot, kuten tutkimuskeskus, tuotanto ja varastointi, säilyvät nykyisillä paikoillaan.

Syynä muuttoon ovat sisäilmaongelmat, kertoo tuotanto- ja logistiikkajohtaja Heikki Takala

– Rakennuksen rakenteet ovat 1950-luvun lopulta ja nykytekniikan sovittaminen niihin ei aina onnistu.

Rakennusta on korjattu ja uudistettu vuosien varrella, mutta nyt ne eivät enää auta. Jotkut työntekijät ovat saaneet oireita sisäilmasta.

– Jotain pitää tehdä, Takala jatkaa.

Siitä, mitä tyhjäksi jäävälle pääkonttorirakennukselle tehdään, päätetään kevään aikana.

Tikkurilan maalitehdas on levittynyt 20 hehtaarin alueelle Kuninkaalassa. Vanhimmat tehdas- ja varastorakennukset ovat viisikymppisiä, joten niidenkin tulevaisuutta pitää pohtia. Lisäksi ne käyvät pieneksi uudelle tekniikalle.

– 60-vuotiaaksi pärjätään, mutta 100-vuotiaaksi ei, Takala haarukoi rakennusten käyttöikää.

– Ainakin kymmenisen vuotta olemme tässä.

Nykyrakennuksilla on Takalan arvioin mukaan käyttöikää enintään 20 vuotta. Kun uutta tehdasta mietitään, myös paikkaa pitää puntaroida.

– Keskustasijainti ei edes ole paras mahdollinen muun muassa kuljetusten vuoksi.

Takala korostaa, että mitään päätöksiä maalitehtaan tulevaisuuden sijainnista ei ole vielä tehty eikä paikanhakua ole aloitettu. Mutta asia on jo ollut keskusteluissa.

– Todennäköisin sijainti on Uusimaa.

Johtaja Heikki Takala sanoo, että lupaprosessi uudelle maalitehtaalle on niin pitkä ja vaatii valtavasti työtä, joten se pitää tehdä tarkasti ja huolella.

– Ensin pitää miettiä, mitä haluamme 30–40 vuoden perspektiivillä.