Mielipide: Kotihoidon hoitajien pysäköintiongelmiin tulisi puuttua heti – "Voidaanko kunnissa joustaa niin, ettei hoitajien asiakaskäynneistä sakotettaisi?"

toimitus

Hoitaja maksaa saamansa pysäköintisakot itse huonosta palkastaan ja tämä toistuu usein. Se syö työmotivaatiota ja pistää pohtimaan toisia työpaikkoja, kirjoittaja toteaa.

Vanhusten kotihoidossa työskentelee paljon vastuullisia hoitajia, jotka haluavat tehdä työnsä hyvin. Heillä on arjen ongelma, johon kunnat voisivat tarttua heti. Pysäköinti.

Kunnan omassa että ulkoistetussa kotihoidossa aikataulu on aina tiukka, taloyhtiöillä on vähän vieraspaikkoja, tienvierustat lumen peitossa ja kuitenkin vanhuksen luokse on päästä nopeasti. Jotta aikataulu ei hajoa käsiin, on löydettävä parkkipaikkoja, jotka aiheuttavat mahdollisimman vähän haittaa. Hoitaja maksaa saamansa pysäköintisakot itse huonosta palkastaan ja tämä toistuu usein. Se syö työmotivaatiota ja pistää pohtimaan toisia työpaikkoja.

Vaikka auton ikkunassa on huoltoajo-lappu, ei se estä sakkojen saamista. Jos yhteiskunta arvostaa raskasta ja arvokasta hoitotyötä, tulisi asiaan puuttua heti. Voidaanko kunnissa joustaa niin, ettei hoitajien asiakaskäynneistä sakotettaisi? Pysäköintitunnus kertoo mistä on kyse ja pysäköinnit ovat lyhytaikaisia. Tarvitsemme kaikki hoitajat töihin ja nyt olisi aika tulla yhteiskunnan vastaan.

Jukka Saksi

Aiheeseen liittyvää

  1. Mielipide: Taloyhtiöt voivat vähentää vanhusten kotihoidon hukkatyötä
    5.2.2018 6:20
  2. Parkkipaikan etsiminen vie arvokasta hoitoaikaa – "Aika on suoraan asiakkaalta pois"
    13.7.2016 6:10
  3. Kotihoitajat saavat helpotusta pysäköintiin – "Tämä on todellinen ongelma"
    16.9.2017 6:30

Kommentoi

Mainos: Jonna Weckström ja Elina Nykyri

Turvataan sote-uudistuksessa järjestöjen toimintaedellytykset!

Mainos: Tuukka Saimén

Talous ensin

| Päivitetty

Mainos: Lauri Kaira

Blogi: Mitä Sote-uudistus muuttaa Vantaalla?

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut