"Kyllä se uusi uimahalli Vantaalle tulee" – paikkavaihtoehdoista pääsi jatkoon neljä

PALVELUT Kuntalaisilla on mahdollisuus lausua mielipiteensä uuden uimahallin sijainnista.

"Kyllä se uusi uimahalli Vantaalle tulee, kunhan vain löydetään sille paikka." Niin vakuutteli Vantaan liikuntatoimenjohtaja Veli-Matti Kallislahti keskiviikkoiltana.

Kallislahti kommentoi uimahalliasiaa kuntalaisille järjestetyssä esittely- ja keskustelutilaisuudessa kaupungintalossa.

Kallislahti perusteli kommenttiaan sillä, että uuden uimahallin rakentamiseksi on jo varattu Vantaan investointiohjelmassa 17,5 miljoonaa euroa. Uimahallin olisi tarkoitus valmistua vuonna 2024.

Kaupunki on teettänyt Ramboll CM Oy:llä selvityksen uuden hallin sijaintipaikasta. Alun perin mahdollisia paikkavaihtoehtoja oli seitsemän. Selvityksen jälkeen määrä on supistunut neljään. Kaikki ehdotetut paikat sijaitsevat Koillis-Vantaalla Asola-Korso-alueella.

Eri sijoituspaikkojen vahvuuksia ja heikkouksia arvioineessa selvityksessä otettiin huomioon muun muassa alueen väestönkasvuennuste, etäisyys juna-asemalle ja koulujen sijainti.

Yksi vaihtoehto on Elmon alue Asolan ja Kulomäen välissä. Toinen mahdollinen paikka sijaitsee Elmon aluetta vastapäätä toisella puolella Asolanväylää, osoitteessa Asolanväylä 33. Paikan nimi on Hagsberginhaka.

Korson keskustassa on puolestaan kaksi tarjokasta. Uimahalli voisi tulla osoitteeseen Urpiaisentie 5-7 eli lähelle uutta Astrumin tornitaloa, liikenneympyrän pohjoispuolelle. Paikassa on tällä hetkellä autokorjaamotoimintaa. Toinen Korsossa sijaitseva vaihtoehto on alue sosiaali- ja terveysaseman eteläpuolella. Sen osoite on Minkkitie 8.

Keskustelutilaisuuteen osallistuneet Satu Lyra sekä Anneli ja Timo Toikko kannattivat uuden hallin paikaksi Elmon aluetta.

– Elmon puisto on ollut jo niin kauan suunnitteilla, sanoi Rekolassa asuva Anneli Toikko.

Liikuntatoimenjohtaja Kallislahti mainitsi, että Elmo on ehdotetuista paikoista se, jossa hallin ympärille voisi luontevimmin tulla myös muuta urheilurakentamista.

– Mikäli halli ei tule Elmon alueelle, niin Elmon urheilupuiston rakentaminen karkaa kauas, totesi Kallislahti.

Anneli Toikko korosti, että Elmon alueen ympärillä on hiihtolatuja ja kävelyreittejä.

– Uimahalli ja muut liikuntapaikat nivoutuisivat niiden kanssa hyvin yhteen.

Vaikka keskiviikkoiltana keskustelua käytiin lähinnä vain hallin paikasta, Lyra toivoi, että jo hallin rakentamisvaihteessa otettaisiin huomioon erilaiset käyttäjäryhmät.

– Ikäihmiset käyttävät paljon hallia ja erityisryhmät. Heillä tulee olla helppo kulkea hallille, muistutti terveydenhoitoalalla työskentelevä Lyra.

Hallin koosta ei vielä ole varmuutta. Kallislahti kuitenkin kommentoi uuden uimahallin olevan suuruudeltaan verrattavissa Hakunilan halliin.

– Uusi halli on modernimpi. Sellainen, jossa allastila on mahdollista jakaa.

Puhetta oli myös ulkoaltaista, mutta Kallislahti korosti, ettei uuden hallin rakentamisella ole mitään tekemistä Tikkurilan maauimalaan liittyvien pohdintojen kanssa.

Vantaan kaupunki avasi verkkokyselyn uimahallin sijainnista 31. tammikuuta. Kyselyyn on tullut parissa viikossa yli 1600 vastausta. Kysely on avoinna 20. helmikuuta asti. Kysely ei kuitenkaan ole äänestys, vaan päätöksen uimahallin sijoittamisesta tekevät kuntapäättäjät.

Uudelle uimahallille on Vantaalla tarvetta. Selvityksen tehneen Rambollin edustaja muistutti Vantaan olevan Suomen ruuhkaisimpia uimahallikuntia. Allaspinta-alaa kohden asukkaita on Vantaalla Suomen kolmanneksi eniten.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut