Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

USU: Työttömistä saatu haastatteluun 75 prosenttia – "Monelle haastattelu on tarpeeton"

Noin 75 prosenttia työttömistä on tavoitettu työvoimaviranomaisten haastatteluun hallituksen tavoitteen mukaisesti kolmen kuukauden välein.

Uutissuomalaisen (USU) mukaan määräaikaishaastatteluissa on otettu kahdessa vuodessa harppaus, ja kolme neljäsosaa työttömistä on on haastateltu niin, että heillä on ajantasainen työllistymissuunnitelma.

Haastattelussa tehdään tai päivitetään työllistymissuunnitelma, joka vanhenee kolmessa kuukaudessa.

Työvoimaviranomaisten mukaan 100 prosentin kattavuus haastatteluissa ei ole mahdollista, eikä aina edes tarpeellista, sillä moni työtön löytää uutta työtä ennen haastattelua.

– Sata prosenttia on teoreettinen mahdottomuus ja 80–90 käytännön maksimi. Meille työttömiksi työnhakijoiksi ilmoittautuneista vähän yli puolet ei ole työttömänä enää 12 viikon kuluttua, sanoo Uudenmaan te-toimiston johtaja Jarmo Ukkonen USU:lle.

Turhaksi haastattelurumbaa ei silti koeta edes työttömien edunvalvonnassa.

– Haastatteluista on enemmän hyötyä kuin haittaa. Sitä kautta on mahdollisuus päästä te-toimiston palveluiden piiriin ja pysyy käsitys, mikä työttömän tilanne on, sanoo Työttömien Keskusjärjestön toiminnanjohtaja Jukka Haapakoski USU:lle.

– Haitta voi tulla sitä kautta, että jos työtöntä ei tavoiteta tai hän ei ehdi reagoida palveluohjaukseen, niin siitä seuraa karenssi.