Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Vantaan Sanomien uusi kuukausiliite Selkovantaalainen täältä!

Nuorten vammaisten kohtalo nyt täysin auki – kaupunki sulki taas Esperin hoitokodin Helsingissä

Helsingin kaupunki on tänään sulkenut palvelupuutteiden vuoksi hoitokoti Yhteiselon Ruskeasuolla.

Hoitokoti on tarkoitettu tilapäishoitopaikaksi liikuntavammaisille, kehitysvammaisille tai muunlaista erityistukea tarvitseville lapsille, nuorille ja aikuisille.

Kaupunki on ostanut Yhteiselon vammaispalveluja Esperi Care Oy:lta. Yhteiselon toinen osa, Villa Aallokko on suljettu aiemmin.

Helsinki on tehnyt tarkastuskäynnit hoitokoti Yhteiseloon ja näillä käynneillä todettiin sellaisia puutteita, jotka ovat johtaneet nyt tapahtuneeseen osaston sulkemiseen. Päätös sulkemisesta tehtiin yhteisymmärryksessä palveluntuottajan kanssa.

– Olemme tiiviissä yhteydessä hoitokoti Yhteiselon kanssa ja valvomme korjaavien toimenpiteiden toteutumista. Myös Aluehallintovirasto pidetään ajan tasalla tapahtumista. Teemme tällä viikolla tarkastuksia myös muihin kehitysvammahuollon yksiköihin, vakuuttaa vammaistyön johtaja Katja Raita Helsingin sosiaali- ja terveystoimialalta.

Vammaispalvelu ottaa mahdollisimman pian yhteyttä hoitokoti Yhteiselon palveluja käyttäneisiin ja mahdollisesti ilman tilapäishoitoa jääviin asiakkaisiin ja heidän omaisiinsa.

Omaiset voivat halutessaan olla myös itse yhteydessä sosiaalityöntekijään. Tarvittaessa asiakkaille etsitään vaihtoehtoisia palveluntuottajia.