Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lunta on tullut niin paljon, että kalustokaan ei kestä – Urakoitsija: Erityisesti Hakunilassa on ollut ongelmia

AURAUS Polanteet sulivat sohjoksi, jota yritetään poistaa ennen uutta jäätymistä.

Vantaan Sanomien toimitukseen on tulvinut valokuvia lumen täyttämistä jalkakäytävistä ja kaventuneista ajoväylistä. Lunta on tullut enemmän kuin koskaan ja ihmisiä kiukuttaa, kun liikkuminen on vaikeaa. Sitten viikonlopuksi säät vielä nopeasti lämpenivät ja sulattivat jäätyneet polanteet sohjoksi.

Lumitilaksi on jouduttu ottamaan kadun toisen puolen jalkakäytävä."

Varsinkin Hakunilan suuralueilta on tullut vihaisia viestejä, että eikö kunnossapidosta vastaava yrittäjä tee mitään. Kyllä tekee, vakuuttaa Viherpalvelut Hyvösen katutyönjohtaja Henry Tennberg, mutta historiallisen sateinen alkuvuosi on ollut hankala selätettävä.

– Etenkin kevyen liikenteen ja puistokäytävien auki pitäminen on vaikeaa.

Lumitilojen täyttymisen vuoksi on esimerkiksi joillakin III:n kunnossapitoluokan kaduilla eli asuinkaduilla aloitettu poikkeusjärjestelyt.

– Vantaan kaupungin ohjeiden mukaan lumitilaksi on jouduttu ottamaan kadun toisen puolen jalkakäytävä, Tennberg kertoo.

Aurauksen hoitamista ovat hidastaneet muun muassa kovalla käytöllä olevan kaluston rikkoutumiset. Vaikeuksia on ollut erityisesti Hakunilassa. Myös henkilöstö on ollut kovilla. .

– Etenkin raskaan kaluston rikkoutuminen märän ja painavan lumen siirrossa on tuottanut ongelmaa, Tennberg jatkaa.

Hakunilassa meni rikki alusterällä varustettu raskas kuorma-auto ja aura

– Olemme jonkin verran hankkineet lisää kalustoa alihankintana, kertoo Hyvösen työpäällikkö Tommi Juurinen

– Tällainen poikkeuksellinen sää ja kelitilanne vaatii meiltä kaikilta kärsivällisyyttä ja malttia. Voin vakuuttaa, että kaikki yrittävät parhaansa tilanteen normalisoinniksi, Tennberg lupaa.

Vantaan ylitiemestari Erkki Tammisto myöntää, että kaikki ei ole mennyt putkeen kaupunginkaan hoidossa olevilla teillä. Polanteita höylättiin sateettomina päivinä, mikä ehdittiin ennen kuin "lämpöaalto" tuli viikonloppuna ja romahdutti polanteet vaaralliseksi sohjoksi. Sohjoa yritetään poistaa niin paljon kuin mahdollista ennen kuin se jäätyy.

Tammisto huomauttaa vielä, että "tämän verran ovat päättäjät antaneet rahaa" teiden kunnossapitoon.

Kesäkuun alussa myös Koivukylän suuralue siirtyy kaupungilta yksityisen alueurakoitsijan hoidettavaksi. Kilpailutus on käynnissä.