Vantaan kalleimmat asuinneliöt löytyvät Leinelästä – Koko pääkaupunkiseudun jumbosija meni vanhalle vantaalaislähiölle

TILASTO Vantaan kalleimmat neliöt ovat valtakunnallisessa listauksessa sijalla 50.

Aila Kerimä kehuu Leinelän liikenneyhteyksiä. Hän viihtyi myös Havukoskella, jossa asui noin kaksikymmentä vuotta ennen muuttoa Leinelään. Tiina Örn

Tiina Örn

Vanhoista osakeasunnoista eri asuinalueilla maksettuja neliöhintoja vertaileva tuore taulukko kertoo, että Vantaan kalleimmat neliöt olivat vuonna 2018 Leinelässä.

Kiinteistönvälitystoimisto Blokin tekemä vertailu perustuu Tilastokeskuksen julkaisemiin ennakkotietoihin vanhojen osakeasuntojen keskihinnoista vuonna 2018.

Hintojen voi Leinelässä olettaa olevan korkeita siksi, etteivät vanhoiksi osakehuoneistoiksi määritellyt kohteet ole uudehkolla alueella muutamaa vuotta vanhempia. 70- tai 80-luvun korjausvelkaisia taloja ei Leinelästä löydy lainkaan.

Samaa viestiä kertoo se, että Leinelä on listalla ensimmäistä kertaa. Aiemmin Leinelässä ei tehty muita kuin uudiskohdekauppoja. Myös tehtyjen kauppojen määrä on hyvin pieni verrattuna esimerkiksi Myyrmäkeen ja Tikkurilaan.

Leinelä on valtakunnallisen listan sijalla 50. Seuraavat vantaalaisalueet ovat Kirkonkylä-Veromäki (52), Tammisto (54), Kivistö (55). Mainittujen vantaalaisalueiden sijoitus on parempi kuin perinteisesti arvoalueena pidetyn Kauniaisten, joka löytyy sijalta 58.

Tikkurila on sijalla 90. Sadan kalleimman alueen joukossa ovat myös Kuusikko-Hakkila (79), Hämevaara (91) ja Ylästö (93). Kaikkiaan listalla on 856 aluetta, joten Tikkurilakaan ei mahdu kalleimpaan kymmenykseen.

Myyrmäki löytyy listan sijalta 172. Blokin markkinointijohtaja Olli Gunst selittää Myyrmäen sijoitusta sillä, että viime vuonna valtaosa kaupoista koski 70-luvulla valmistuneita asuntoja.

– Edessä olevat suuret remontit painavat hintoja, sanoo Gunst.

Lue myös: Vantaalle tulee asuntoja "huippusijainnilla"– Tästä näkymästä maksetaan yhtä paljon kuin neliöistä helsinkiläisellä arvoalueella

Listan ykkönen on Helsingin Kaartinkaupunki, joka vei viime vuonna paalupaikan Kaivopuisto-Ullanlinnalta. Helsinki jyrää valtaamalla kaikki listan 25. ensimmäistä sijaa. Sijalta 26 löytyy Espoon Tapiola.

Koko pääkaupunkiseudun halvimmat vanhojen osakehuoneistojen keskimääräiset neliöhinnat maksettiin viime vuonna Koivukylä-Havukoskella. Siellä keskimääräinen neliöhinta oli 2032 euroa. Vastaava keskihinta oli Leinelässä lähes puolet enemmän eli 3928 euroa.

Aila Kerimällä on kokemusta molemmista alueista. Hän muutti kolme vuotta sitten Havukoskelta Leinelään. Hän uskoo Leinelän Vantaan ykköspaikan ja Koivukylä-Havukosken pääkaupunkiseudun jumbosijan kertovan lähinnä alueilla olevien talojen iästä.

– Leinelässähän on vain lähes uusia taloja ja Havukoskella taas on monessa talossa edessä isot remontit. Meidänkin talossa oli tulossa putkiremontti.

Leinelän hinta on vastaavasti vain noin puolet siitä, mitä maksettiin kalleimmalla alueella, Helsingin Kaartinkaupungissa (7 988 euroa neliöltä).

Lue myös:Vanhojen asuntojen ja uudistuotannon iso hintaero jarruttaa rakentamista Vantaalla – "Ei saada kannattavaa rakennusoikeuden myyjälle eikä rakentajalle"

Poimintoja

Listasijoitus ja keskimääräinen neliöhinta:

1. Kaartinkaupunki, 7988 euroa.

16. Kallio 5953 euroa.

26. Tapiola 5189 euroa.

50. Leinelä 3928 euroa.

61. Tampereen keskusta 3757 euroa.

90. Tikkurila 3300 euroa.

94. Turku keskus 3271 euroa.

161. Korso 2644 euroa.

172. Myyrmäki 2546 euroa.

Tilastokeskus: Vanhojen osakehuoneistojen keskihinnat 2018.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut