Vantaan kalleimmat asuinneliöt löytyvät Leinelästä – Koko pääkaupunkiseudun jumbosija meni vanhalle vantaalaislähiölle

TILASTO Vantaan kalleimmat neliöt ovat valtakunnallisessa listauksessa sijalla 50.

Aila Kerimä kehuu Leinelän liikenneyhteyksiä. Hän viihtyi myös Havukoskella, jossa asui noin kaksikymmentä vuotta ennen muuttoa Leinelään. Tiina Örn

Tiina Örn

Vanhoista osakeasunnoista eri asuinalueilla maksettuja neliöhintoja vertaileva tuore taulukko kertoo, että Vantaan kalleimmat neliöt olivat vuonna 2018 Leinelässä.

Kiinteistönvälitystoimisto Blokin tekemä vertailu perustuu Tilastokeskuksen julkaisemiin ennakkotietoihin vanhojen osakeasuntojen keskihinnoista vuonna 2018.

Hintojen voi Leinelässä olettaa olevan korkeita siksi, etteivät vanhoiksi osakehuoneistoiksi määritellyt kohteet ole uudehkolla alueella muutamaa vuotta vanhempia. 70- tai 80-luvun korjausvelkaisia taloja ei Leinelästä löydy lainkaan.

Samaa viestiä kertoo se, että Leinelä on listalla ensimmäistä kertaa. Aiemmin Leinelässä ei tehty muita kuin uudiskohdekauppoja. Myös tehtyjen kauppojen määrä on hyvin pieni verrattuna esimerkiksi Myyrmäkeen ja Tikkurilaan.

Leinelä on valtakunnallisen listan sijalla 50. Seuraavat vantaalaisalueet ovat Kirkonkylä-Veromäki (52), Tammisto (54), Kivistö (55). Mainittujen vantaalaisalueiden sijoitus on parempi kuin perinteisesti arvoalueena pidetyn Kauniaisten, joka löytyy sijalta 58.

Tikkurila on sijalla 90. Sadan kalleimman alueen joukossa ovat myös Kuusikko-Hakkila (79), Hämevaara (91) ja Ylästö (93). Kaikkiaan listalla on 856 aluetta, joten Tikkurilakaan ei mahdu kalleimpaan kymmenykseen.

Myyrmäki löytyy listan sijalta 172. Blokin markkinointijohtaja Olli Gunst selittää Myyrmäen sijoitusta sillä, että viime vuonna valtaosa kaupoista koski 70-luvulla valmistuneita asuntoja.

– Edessä olevat suuret remontit painavat hintoja, sanoo Gunst.

Lue myös: Vantaalle tulee asuntoja "huippusijainnilla"– Tästä näkymästä maksetaan yhtä paljon kuin neliöistä helsinkiläisellä arvoalueella

Listan ykkönen on Helsingin Kaartinkaupunki, joka vei viime vuonna paalupaikan Kaivopuisto-Ullanlinnalta. Helsinki jyrää valtaamalla kaikki listan 25. ensimmäistä sijaa. Sijalta 26 löytyy Espoon Tapiola.

Koko pääkaupunkiseudun halvimmat vanhojen osakehuoneistojen keskimääräiset neliöhinnat maksettiin viime vuonna Koivukylä-Havukoskella. Siellä keskimääräinen neliöhinta oli 2032 euroa. Vastaava keskihinta oli Leinelässä lähes puolet enemmän eli 3928 euroa.

Aila Kerimällä on kokemusta molemmista alueista. Hän muutti kolme vuotta sitten Havukoskelta Leinelään. Hän uskoo Leinelän Vantaan ykköspaikan ja Koivukylä-Havukosken pääkaupunkiseudun jumbosijan kertovan lähinnä alueilla olevien talojen iästä.

– Leinelässähän on vain lähes uusia taloja ja Havukoskella taas on monessa talossa edessä isot remontit. Meidänkin talossa oli tulossa putkiremontti.

Leinelän hinta on vastaavasti vain noin puolet siitä, mitä maksettiin kalleimmalla alueella, Helsingin Kaartinkaupungissa (7 988 euroa neliöltä).

Lue myös:Vanhojen asuntojen ja uudistuotannon iso hintaero jarruttaa rakentamista Vantaalla – "Ei saada kannattavaa rakennusoikeuden myyjälle eikä rakentajalle"

Poimintoja

Listasijoitus ja keskimääräinen neliöhinta:

1. Kaartinkaupunki, 7988 euroa.

16. Kallio 5953 euroa.

26. Tapiola 5189 euroa.

50. Leinelä 3928 euroa.

61. Tampereen keskusta 3757 euroa.

90. Tikkurila 3300 euroa.

94. Turku keskus 3271 euroa.

161. Korso 2644 euroa.

172. Myyrmäki 2546 euroa.

Tilastokeskus: Vanhojen osakehuoneistojen keskihinnat 2018.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vantaa edelleen pohtii koronaviruskartan julkaisemista – "Valtaosa tautiin sairastuneista on jo parantunut"
 2. Vantaalla lapsia koronakaranteenissa kahdesta päiväkodista ja neljästä koulusta – kaupungin mukaan jatkotartuntoja ei ole tullut
 3. 41 vantaalaista on menehtynyt koronavirukseen, vahvistettuja tartuntoja yli 800 – "Tartuntojen määrä on menossa alaspäin"
 4. Mikkolan koulussa koronatartunta – 23 karanteeniin
 5. Varma kesän merkki – lampaat saapuvat Koivuhakaan ja Hakunilaan
 6. Energiayhtiö palkitsee hyvää mieltä levittäviä harrastusseuroja 5 000 eurolla – Voittajia valitsemassa suosikkitubettaja Roni Back
 7. Mielipide: Leinelässä siivottiin talkoilla – ja kyllä kannatti!
 8. Muistokirjoitus: Vantaalaisen naisjalkapallon uranuurtaja on poissa – Nils Lönnblad oli merkittävä vaikuttaja tyttö- ja naisjalkapallon kehityksen käynnistämisessä
 9. "Monen tilanne mennyt koronaepidemian aikana huonompaan suuntaan" – Sininauhasäätiö avaa taas toimintojaan
 10. Poliisi ihmettelee leväperäisyyttä: Kymmenissä yrityksissä avattiin yritystilejä puhelimessa tarkastamatta henkilöllisyyttä – Vantaalaisen vuokrausyrityksen nimissä huijattiin omaisuutta 120 000 euron edestä
 11. Herttoniemen pyöräturman kuorma-autoilija kiistää syyllistyneensä rikoksiin, poliisi epäilee törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta
 12. Laki tiukkenee: Pientä lasta ei saa kuljettaa lyhyttäkään matkaa ilman turvalaitetta, edes taksissa
 13. Suurin työttömyyskassa ennustaa kirpeitä lukuja koronakeväälle – hakemustenkin käsittelyt venyvät yliajalle
 14. Hurjaa kasvua työttömissä työnhakijoissa Uudellamaalla – lomautettujen määrä nousi 3 400 prosenttia
 15. Artsin ex-pomo kertoo, miten Vantaan taidemuseo mullistettiin – Huovinmaan kirja yllyttää radikaaliin muutokseen

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. "Muori nukkuu, se ei halua puhua" – 3-vuotiaan Dilaran puhelinsoitto pelasti aivoinfarktin saaneen isoäidin hengen
 2. Ilolan koulussa koronavirustartunta – 14 asetettu kotikaranteeniin altistuksen vuoksi
 3. Vantaa edelleen pohtii koronaviruskartan julkaisemista – "Valtaosa tautiin sairastuneista on jo parantunut"
 4. Mikkolan koulussa koronatartunta – 23 karanteeniin
 5. Vantaalle Backaksen kartanon alueelle on tulossa Muumien maailma – Maailman ensimmäiseen Muumi-sisäpuistoon odotetaan vuosittain puolta miljoonaa kävijää
 6. Poliisi on varautunut Vantaalla nuorten kokoontumisiin ainakin kolmessa suosikkipaikassa – "Vanhemmat, vastatkaa tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun"
 7. 41 vantaalaista on menehtynyt koronavirukseen, vahvistettuja tartuntoja yli 800 – "Tartuntojen määrä on menossa alaspäin"
 8. Vantaalla lapsia koronakaranteenissa kahdesta päiväkodista ja neljästä koulusta – kaupungin mukaan jatkotartuntoja ei ole tullut
 9. Jatkotartuntoja ei ole todettu Vantaan kouluissa tai päiväkodeissa – 120 henkilöä on kotikaranteeneissa
 10. Koulujen avautuminen ja henkilöstön lomautukset aiheuttuivat ongelmia Vantille – Toimitusjohtaja: Tilanne normalisoitunut viikon aikana
 11. Varma kesän merkki – lampaat saapuvat Koivuhakaan ja Hakunilaan
 12. Pienkerrostaloja ja ruokakauppa Backaksen peltoalueelle –  "Rakentamisen laatuvaatimukset on asetettu erittäin korkealle"
 13. Uusi tapaamispaku parkkeerasi Simonkylän hoivakodin pihalle – Kujanpään sisarukset näkivät pleksin takaa äidin ja isän viikkojen tauon jälkeen
 14. Mielipide: Pyöräilijoillä hurjat vauhdit keskellä Tikkurilaa
 15. Fazerin vierailukeskus avautuu ensi viikolla – kesällä pihalle avataan kasvihuone

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.