Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tikkuraitin uudistamiseen halutaan naapurit mukaan –  Havainnekuvassa yksi mahdollinen näkymä

Maaliskuussa vuosi sitten Vantaan kaupungilta kerrottiin Tikkuraitin uudistustöiden alkavan joko vuonna 2020 tai 2021.

Nyt viimeisin tieto on, että Tikkuraitin rakennussuunnitelmat valmistuvat huhtikuun aikana 2020.

Kaupunki haluaa parannustöiden ulottuvan myös Tikkuraittia ympäröiviin kiinteistöihin. Tavoitteena on, että rakentamisen yhteydessä uudistettaisiin Tikkuraitin lisäksi sitä reunustavien kiinteistöjen edustat.

– Tarkoitus on tehdä vaadittavista uudistustöistä kiinteistöjen kanssa kirjallinen sopimus, Vantaan kaupungininsinööri Henry Westlin kertoo.

Westlin toivoo uudistuksen etenevän aikataulullisesti linjassa myös Tikkuraitin varrella olevien talonrakennushankkeiden kanssa. Talonrakennushankkeilla hän ei viittaa vain Laptin käynnissä olevaan työmaahan Prismakeskuksen vieressä.

– Tikkuraitin varrella on myös muita mahdollisia tulevia kohteita, kuten esimerkiksi Old Story ja Prisman julkisivusaneeraus. Kaikissa ei ole vielä hanketta päällä.

Kaupunki on esitellyt suunnitelmia kiinteistöjen omistajille kuluvan kevään aikana. Samalla on kerrottu, mitä muutoksia Tikkuraitin rakentaminen aiheuttaa viereisillä tonteilla.

– Kaupunki selvittää kiinteistöjen edustojen uudistamisen kustannukset ja ehdottaa kiinteistöjen omistajille peruskorjaustapaa, Westlin kertoo.

Kaupunki auttaa kiinteistöjä myös tarjoamalla niille mahdollisuutta teettää edustojen peruskorjaaminen Tikkuraitin rakentamisen yhteydessä kaupungin urakoitsijalla.

Tikkurilan kaavarunko on tällä hetkellä valmistelussa. Kaavatyössä tutkitaan yleisesti muun muassa sitä, kuinka Tikkuraitin ympäristö voisi kehittyä tulevina vuosikymmeninä.

– Tikkuraittia reunustavien kiinteistöjen muutos on riippuvainen eri taloyhtiöiden halukkuudesta lähteä kehittämään kiinteistöjään sekä valmiudestamme ryhtyä kaavamuutostöihin, Tikkurilan aluearkkitehti Ritva Kotilainen toteaa.

Vantaan kaupunki ei voi kiinteistöjen uudistusten aikataulusta päättää, koska sillä ei juurikaan ole maanomistusta Tikkuraitin varrella.

Tarkkaa suunnitelmaa Tikkuraittia ympäröivän alueen tulevaisuuden ilmeestä ei siis vielä ole.

– Arkkitehtitoimisto Inaro Oy on tehnyt konsulttityönä vision alueesta. Se on yksi näkemys alueen suunnittelusta.

Mutta koska Tikkuraitin uudistustyöt alkavat?

– Uudistustöiden aikataulua tutkitaan taas tänä keväänä ensi vuoden budjetin laatimisen yhteydessä, Westlin vastaa.