Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katalysaattorikauppa muuttui törkeäksi ryöstöksi – kaksi osallistui uhkailuun ja väkivaltaan, kolmas kuvasi tapahtumia puhelimellaan

Itä-Uudenmaan poliisi on saanut valmiiksi Tuusulan ja Vantaan rajalla sijaitsevassa teollisuuskiinteistössä 7.2. tapahtuneen törkeän ryöstön esitutkinnan, tiedottaa Itä-Uudenmaan poliisi.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun asianomistajana oleva yrittäjä laittoi sosiaaliseen mediaan ilmoituksen katalysaattoreiden ostamisesta.

Pian yrittäjään otti yhteyttä henkilö, jonka kanssa hän sopi kaupat yrittäjän teollisuushalliin perjantai-illaksi.

Illalla hallille saapui kolmen miehen seurue, ja saavuttuaan miehet alkoivat heti tiedustella, paljonko ostajilla on rahaa mukana. Pian miehistä kaksi ottivat käsiaseet esille ja uhkailivat niillä ostajia.

Miehet vaativat ostajia luovuttamaan lompakot ja puhelimet. Vaatimuksia tehostettiin lyömällä yhtä asianomistajaa aseen perällä päähän ja pitämällä käsiasetta toisen asianomistajan reidellä.

Lisäksi asianomistajia uhattiin ampumisella, mikäli he eivät totelleet.

Yksi miehistä myös ampui laukauksen hallin lattiaan, poliisin tiedotteessa kerrotaan.Lompakkojen ja puhelimien lisäksi hallista varastettiin katalysaattoreita noin 7000 euron edestä.

Poliisin mukaan ryöstäjistä kaksi osallistui uhkailuun ja väkivaltaan, kun kolmas kuvasi tapahtumia sivusta puhelimellaan. Poliisi onnistui selvittämään epäillyt, ja heidät otettiin kiinni myöhemmin. Kaksi heistä on vangittuna tapauksen johdosta. Tapausta tutkitaan törkeänä ryöstönä ja kahtena ampuma-aserikoksena.