Vanha kauppahalli pysyy kuitenkin auki – yrittäjiltä tuli toiveita hallin toiminnan jatkumisesta

Klaus Nurmi

Helsingin Vanha kauppahalli pysyy avoinna asiakkaille, päätti Helsingin kaupunki maanantaina.

Aiemmin kaupunki oli linjannut, että Vanha kauppahalli suljettaisiin koronakriisin seurauksena niin, että sen viimeinen aukiolopäivä olisi ollut ensi torstai eli 9. huhtikuuta.

Kauppahallin yrittäjiltä tuli kuitenkin yhteydenottoja ja toiveita siitä, että hallin toiminta voisi jatkua.

Hallitoiminnan jatkumiselle on toiminnan ja turvallisuuden näkökulmasta tärkeää, että useampi yrittäjä haluaa pitää liikkeensä auki, tiedottaa kaupunki.

Tällä haavaa kauppiaista noin kolmannes on ilmaissut halukkuutensa toiminnan jatkamiseen rajatummilla aukioloajoilla.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori toteaa tiedotteessa, että koronakriisin edetessä kaupunki tekee nopealla tahdilla linjauksia eri toiminnoista, aina kuitenkin yrittäjiä ja asianosaisia kuunnellen.

– Tilanne elää koko ajan. On hienoa, että hallissa toimivat yrittäjät ovat valmiita jatkamaan toimintaansa ja toivomme, että asiakkaat jatkavat hallin palvelujen käyttöä turvallisesti ja hygieniasta huolehtien, Vapaavuori toteaa.

Kauppahallin aukiolo ei vaikuta hallissa toimivien yritysten vuokriin. Kaupungin aiempi päätös pysyy voimassa eli yritykset saavat kolmeksi kuukaudeksi vapautuksen vuokranmaksusta.

Vanha kauppahalli on toistaiseksi avoinna maanantaista lauantaihin kello 10–18.

Pääsiäisenä halli on avoinna lauantaina kello 10–18, suljettuna perjantaina, sunnuntaina ja maanantaina.

Ravintolahallina toimiva Hietalahden kauppahalli pysyy toistaiseksi suljettuna.

Hietalahden hallissa muutamalla yrityksellä on take away -toimintaa maanantaista lauantaihin kello 10–18. Asiakkaat eivät pääse sisään halliin, mutta tilauksille on tehty noutopiste tuulikaappiin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut