Kuntosalit keksivät uusia tapoja toimia – korsolainen kuntosali vuokraa spinning-pyöriä, Myyrmäessä poljetaan pubin edessä

Armi Suojanen

Normaalisti korsolaisella Korso Gym -kuntosalilla huhkisi iltapäivällä kymmeniä ihmisiä ryhmäliikunnassa ja painojen parissa. Nyt vain pari kuntoilijaa hikoilee salilla ja syyn tietävät kaikki – koronavirus, suositus fyysisen läheisyyden välttämisestä ja yli 10 hengen kokoontumiskielto.

Osa liikuntapaikoista on sulkenut ovensa kokonaan ja loput ovat keksineet uudenlaisia tapoja korvata romahtaneita tulojaan, sillä kulut juoksevat.

Korsossa päätettiin ryhtyä vuokraamaan salin spinning-pyöriä, koska ne seisovat lähes tyhjän panttina.

– Voimme pitää kaksi sisäpyöräilyn ryhmäliikuntatuntia illassa ja niihin otetaan yhdeksän osallistujaa ohjaajan lisäksi, kertoo Korso Gymin yrittäjä Katja Jousa

Vapaaksi jää 20 pyörää, joita sali nyt vuokraa. Tarjous vuokrapyöristä lähti vakiasiakkaille tiistai-iltana.

– Kyselyjä on tullut hirveästi.

Keskiviikkona iltapäivällä oli varattu kuusi pyörää. Korso Gym myös kuljettaa noin 50-kiloisen pyörän maksua vastaan vuokraajalle.

Idea pyörien vuokraamisesta lähti siitä, että perheyrityksen piti tulojen pudottua keksiä jotain. Lisäksi moni muukin kuntoilupaikka oli ilmoittanut vuokraavansa välineitään, ei tiettävästi kuitenkaan pyöriään.

Pyörien kysyntä ei yllätä Jousaa.

– Tiesimme, että varmasti on kiinnostusta.

Monien liikuntakeskusten tavoin Korso Gym vuokraa myös välineitä, kuten pumppisettejä.

Veromiehessä toimiva CrossFit Vantaa lainaa treenivälineistöä jäsenilleen jäsenmaksua vastaan.

– Lisäksi pidämme livetreenejä ja luentoja etäyhteydellä, kertoo Katja Söderling, joka on yksi CrossFit Vantaan omistajista.

Kaikenlaiset virtuaali- ja livejumpat ovatkin nyt uusi normaali. Esimerkiksi Myyrmäen Fressi on aloittanut oman FressiTV:n, jossa pidetään joka päivä livenä useita erilaisia tunteja.

– Hyvin innovatiivisia touhuja on, kiteyttää keskusjohtaja Kari Nikkilä Ladyt Myyrmäestä.

Heillä on muun muassa tuotu spinning-pyörät ulkoilmaan ja poljettu niillä ravintola Molly Malone’sin edessä. Hyvällä kevätsäällä ulkona on pidetty lisäksi muitakin tunteja, kuten lihaskuntotreenejä.

Ladyt Myyrmäessä ei ole ennen pidetty livetunteja, mutta nyt ohjaajat vetävät niitä asiakkaiden ”olohuoneissa” netin välityksellä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Annen pinkit pöksyt ja megakänny – koronakotoilijoille kasarijumppaa ja ysäridraamaa 19.3.2020 11:25
  2. Tiia, 20, teki yleisen virheen kuntosali-innostuksessaan – nyt sporttinainen haluaa kertoa kaikille, kuinka sen voi välttää 25.4.2019 6:16

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut