Kaupunginmuseon ilmaiset mobiiliseikkailupelit vievät ulos ja lähiympäristön historiaan

Marjo Rämö

Mitä Vantaalla tapahtui 10 000 vuotta sitten, kun maanpintaa peitti kilometrien paksuinen jääpeite? Mitä ihmiset söivät, mihin he uskoivat? Miksi puolukka oli tärkeä vantaalaisten esi-isille?

Muun muassa näihin kysymyksiin saa vastauksia uuden mobiiliseikkailupeli Muinaispuiston Anselmiun avulla, joka sijoittuu Jokiniemen Muinaispuistoon.

Älypuhelimeen ladattavan pelin tavoitteena on etsiä rasteja mahdollisimman nopeasti sapelihammaskissa Anselmiun opastuksessa.

Rasteja avaamalla kerätään pisteitä ja saavutuksia. Rastin avaamiseksi tulee ratkaista tehtävä eli keksiä oikea avauskoodi rastille. Aikaa on 45 minuuttia.

Lue myös: Kaupunginmuseo satsaa nyt mobiilipeleihin

Kyse on pelin muodossa tapahtuvasta kulttuuriympäristökasvatuksesta.

– Pelin avulla lapset voivat tutustua oman lähialueensa historiaan ja paikkoihin, kertoo projektikoordinaattori Maiju Hautamäki kaupunginmuseolta.

Muinaispuiston Anselmiu on suunnattu 4.–7.-luokkalaisille vantaalaisille, mutta ilmaiseksi ladattavan pelin voi kuka vain ladata älypuhelimelleen, tabletille tai tietokoneelle. Älypuhelimelle peliä voi pelata X-routes-sovelluksella.

Tietokoneelle pelin voi ladata osoitteesta https://play.x-routes.com/.

Peliä voi pelata niin maastossa Jokiniemen Muinaispuiston alueella, mutta myös kotisohvalta yksin tai joukkueena.

Maastossa rastien avaaminen vaatii hakeutumista juuri oikeaan paikkaan. Etäältä pelattuna, pelaaja saa vihjeeksi kuvia ja videoklippejä maastosta.

Maaliskuussa julkaistun pelin testaajiksi valitut koululuokat joutuivat perumaan tulonsa opiskelun siirryttyä kouluista koteihin.

Pelit soveltuvat kuitenkin mainiosti etäopiskeluun tai vapaa-ajan lähiretkikohteeksi, Hautamäki vinkkaa.

Muinaispuiston Anselmiu on jo toinen kaupunginmuseon tuottama mobiiliseikkailupeli. Syksyllä julkaistu Kirkonkylän Agnes tutustuttaa pelaajan Helsingin Pitäjän kirkonkylän historiaan. Kyseinen peli on myös edelleen ladattavissa.

Kaupunginmuseon tavoitteena on tehdä seikkailupelit vielä Myyrmäen ja Håkansbölen alueille.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kaupunginmuseo satsaa nyt mobiilipeleihin – Vantaasta tehdään neljä erilaista peliä 23.10.2019 7:30

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut