"Kiihkein kotiseuturakkaus näyttää roihuavan Korsossa" – Onko Korso kaupunginosien kunkku?

Vuoden kaupunginosa 2020 -kilpailuun tuli yhteensä 295 ehdotusta, kertooSuomen Kotiseutuliitto.

Perinteisen Vuoden kaupunginosa -tittelin saajaksi ehdottiin tänä vuonna 121 kaupunginosaa kaikkiaan 25 eri kaupungista.

Suomen Kotiseutuliitto kuvaa tiedotteessa, että kiihkein kotiseuturakkaus näyttää roihuavan Vantaan Korsossa.

Korso sai peräti 24 ehdotusta. Se oli ainut yli 20 ehdotusta saanut kaupunginosa.

Seuraavaksi innokkaimmin, 16 ehdotuksella, tittelin saajaksi kannatettiin Helsingin Kuninkaantammea. Kolme eri kaupunginosaa keräsi 13 ehdotusta: Helsingin Malmi, Jyväskylän Kypärämäen ja Köhniön alue sekä Oulun Karjasilta.

Vantaalaisista kaupunginosista ehdotuksia saivat myös Rekola (8 ehdotusta), Myyrmäki (2 ehdotusta). Yhden ehdotuksen sai Koivukylä, Leinelä, Linnainen, Pähkinärinne sekä Ylästö. Yhden ehdotuksen sai myös asuinalue Kaskela.

– Ehdotuksia tuli kattavasti eri puolilta maata sekä suurista että pienistä kaupungeista, valintaraadin puheenjohtaja Tuula Salo toteaa tiedotteessa.

Kilpailussa haetaan sellaista kaupunginosaa, jossa ihmiset, yhdistykset ja muut toimijat ovat yhdessä aktiivisia ja jossa on hyvä asua. Hyvässä kaupunginosassa toiminta on monipuolista ja kaikille avointa.

Suomen Kotiseutuliitto julkistaa voittajan Flooran päivänä 13. toukokuuta.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut