Käsidesiin tarvittavan etanolin tuotanto nousi huippuunsa – Altia ei silti pysty toimittamaan sitä kaikille

Klaus Nurmi

Alkoholijuomayhtiö Altia on nostanut denaturoidun etanolin tuotannon huippuunsa Rajamäen tehtaallaan.

Käsihuuhteisiin käytettävään denaturoituun etanoliin kohdistuu juuri nyt valtava kysyntä koronapandemian takia. Altia ei itse valmista käsihuuhteita, vaan toimittaa niihin raaka-ainetta.

Altia tiedottaa, että se haluaa varmistaa raaka-aineen saatavuuden ensisijaisesti kotimaiselle julkiselle terveydenhuollolle sekä muille huoltovarmuuden kannalta kriittisille aloille. Linjaus on tehty Huoltovarmuuskeskuksen kanssa.

Raaka-ainetta Altia toimittaa tällä haavaa jopa puolen miljoonan käsihuuhdepullon tarpeisiin viikossa.

Tuotantomäärien nostosta huolimatta Altia ei tällä hetkellä pysty vastaamaan kaikkien toimijoiden tilauksiin.

– Kysynnän raju kasvu on yllättänyt meidät. Koko Altian tiimi tekee hartiavoimin töitä, jotta saamme denaturoitua etanolia käsihuuhteina niin paljon kuin mahdollista sairaaloihin ja muihin käyttökohteisiin, joissa sitä kipeimmin tarvitaan, kertoo tiedotteessa Altia Industrialin johtaja Hannu Tuominen

Sairaaloiden ohella kriittisiä kohteita ovat muun muassa poliisi ja pelastuslaitokset ja rajavartiolaitos, elintarvikkeiden valmistus sekä vesihuolto.

Kuluttajille käsidesiä ei aina riitä ja Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes suositteleekin vesi- ja saippuapesua, kun se on mahdollista.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kansanedustaja vaatii: Ruokakaupat on velvoitettava jakamaan suojahanskoja ja käsidesiä asiakkailleen
    30.3.2020 13:47

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut