Instrumentariumin, Nissenin ja Keopsin myymälät laitetaan kiinni – asiakasmäärät laskivat

Jussi Vehkasalo

Instru Optiikka Oy:n Instrumentarium-, Nissen- ja Keops-ketjujen myymälät menevät kiinni 3. huhtikuuta alkaen toistaiseksi. Sulkeminen johtuu koronavirustilanteesta ja se koskee Instru Optiikan ketjujen omia myymälöitä. Yrittäjävetoisissa myymälöissä toiminta voi jatkua yrittäjän päätöksellä, kerrotaan Instru Optiikan nettisivuilla.

Päätöksen taustalla on erityisesti asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus. Koronaviruspandemia on myös vaikuttanut voimakkaan laskevasti kysyntään ja asiakasmääriin Instru Optiikassa.

– Olemme seuranneet aktiivisesti tilanteen kehitystä ja mukauttaneet toimintamallejamme ja palveluitamme sitä mukaa, kun Suomen hallitus on julkaissut uusia ohjeita ja suosituksia, toimitusjohtaja Pasi Anttila kertoo nettisivuilla.

– Olemme kuitenkin päätyneet sulkemaan omat myymälämme toistaiseksi. Asiakkaidemme ja henkilökuntamme turvallisuus on meille tärkeintä.

Instru Optiikka Oy:ssä käynnistettiin viime viikolla myös yhteistoimintaneuvottelut, jotka on saatu päätökseen. Yhteistoimintaneuvottelut koskivat koko henkilökuntaa ja niissä käsiteltiin pääasiallisesti henkilöstön mahdollisia koko- ja osa-aikaisia lomautuksia. Lomautustarve ja kesto riippuvat toimipaikasta ja tehtävästä, kerrotaan nettisivuilla.

Myymälöistä tullaan olemaan yhteydessä asiakkaisiin, joiden tilaus odottaa noutoa. Ketjujen verkkokaupat palvelevat normaalisti. Yritys pyrkii myös rakentamaan väliaikaisia palvelumalleja asiakkaiden akuutteja tarpeita varten. Lisätietoa kuluttajille ja tiedot auki olevista yrittäjävetoisista myymälöistä päivitetään ketjujen verkkosivuille.

Instru Optiikka on osa kansainvälistä GrandVision-konsernia.

Aiheeseen liittyvää

  1. Marimekko ja Iittala sulkivat myymälänsä – erikoisjärjestelyt myös yhtiökokouksessa
    2.4.2020 14:56
  2. Taloussanomat: Instrumentariumin työntekijöitä nöyryytettiin Helsingissä työpaikan koulutustilaisuudessa – "Koko tilanne oli absurdi, olen niin vihainen"
    22.12.2019 14:36
  3. Leffateattereilta avunhuuto: "Jos elokuvateattereita ei auteta, on seurauksena elokuvateattereiden kuolemia"
    2.4.2020 12:43

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut