Mielipide: Löytyykö rahaa ja tarmoa auttaa heikoimpia kriisin hellitettyä?

toimitus

Kirjoittaja huolestuttaa, heikentääkö kriisiaika heikompiosaisten tilannetta entisestään. Löytyykö työttömille, kodittomille, mielenterveyssairaille ja kotipalvelua tarvitseville vanhuksille apua ja tukea sitten kun pandemian aiheuttama kriisi on ohi, hän pohtii.

Nyt on tapahtunut jotain, mitä on aina pelätty mutta sen toteutumista kuitenkin epäilty. Maailmanloppu. Tai ainakin tämä alkaa siltä tuntumaan, henkisesti.

Pidemmän aikaa sitä jaksoi itseään psyykata, ottaa ohjeita ja neuvoja vastaan, ymmärtää ja olla ”korona-talkoissa” mukana.

Ei mennä kauppaan, tai ihan viimeisessä pakossa. Piilossa, pieneen lähikauppaan, ei ruuhka-aikaan. Ostamaan vain sen mitä ihan pakko.

Pitäydytään kaikista tapahtumista, julkisista paikoista, kokoontumisista. Ei tavata iäkkäitä ystäviä, sukulaisia, ei pitkäaikaissairaita, riskiryhmää.

Lopetetaan harrastukset. Myös lasten. Maksetaan kuitenkin nätisti kausimaksut ja perutut kisamatkat, varusteet ja lisenssit.

Ei laiteta lapsia kouluun, ei päivähoitoon. Opetellaan uudet hienot tavat opettaa omia lapsia. Keksitään tekemistä ja viihdytetään.

Hyväksytään lomautukset ja lasten menetetyt työpaikat.

Uskotaan kiltisti, että hallitus tulee vastaan pienituloisia, lomautettuja, auttaa urheiluseuroja jotka menettävät tulot ja ajautuvat konkurssiin.

Lopettavat.

Katsotaan telkkarista miten rajat suljetaan. Ensin ulkomaille, lopuksi jäädään myös itse Uudenmaan piirityksen uhreiksi. Kuka sitä nyt omalle mökille olisi halunnut kevättalkoisiin. Rentoutumaan.

Ihmetellään, mutta ei ääneen, mistä hallitus on nyt löytänytkin tämän kaiken tarmon ja rahan. Uskoisin tämän maksavan valtiolle upean summan rahaa. Pelkkä Uudenmaan sulkeminen, ihan muurilla ja helikopterivalvonnalla.

Haluaisin niin toivoa, että näitä rahoja ja tätä tarmoa löytyy myös tulevaisuudessa. Siis silloin, kun puhutaan matalapalkkaisten palkoista, niistä eturintaman työntekijöistä. Jotka tälläkin hetkellä ovat kaiken tämän kaaoksen keskellä töissä.

Löytyykö rahaa niille vanhuksille jotka tarvitsevat tämänkin jälkeen kotipalvelua, niille työttömille, kodittomille, mielenterveyssairaille?

Niille ihmisille joiden elämä ennen tätä ”maailmanloppua” on ollut selviytymistä hetkestä toiseen.

Pahoin pelkään, että heidän tilanteensa tulee entisestään vain pahenemaan. Tämän maailmanlopun toimenpiteet kun pitää vielä jonkun joskus maksaa.

Vai löytyisikö hallitukselta tässäkin tarmoa ja hyvää mieltä auttaa niitä heikompiosaisia. Laskisivatko vaikka omat palkkionsa, vaikka puoleen?

Sehän vastaa pienituloisen puolen vuoden palkkaa.

En jaksaisi enää

Aiheeseen liittyvää

  1. Arvio koronan vaikutuksista synkkenee – Leikkurin alle joutuvien kohteiden etsintä on Vantaalla alkanut 1.4.2020 7:05

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut