Mielipide: Koti on nyt kovassa käytössä ja siivoustarve kasvaa

toimitus

Kirjoittajat muistuttavat, että kevätaika ja erityisesti poikkeustilan lisäämä kodin käyttö kasvattavat siivoustarvetta.

Kotien käyttöaste on noussut etätöiden ja -koulun myötä 100 prosenttiin. Normaalisti käyttöaste on 50–60 prosenttia ja kotia siivotaan noin kerran viikossa.

Näin keväisin kodeissa on paljon ulkoa tulevaa pölyä, irtolikaa ja hiekkaa. Kun tähän lisätään normaaleista kodintoiminnoista syntyvä likaisuus, niin siivousta tarvitaan enemmän.

Myös perussiivousta tehokkaampaa siivousta tarvitaan. Etenkin jos kotona on sairaita, olisi hyvä käyttää ammattisiivousta, jotta haittamikrobeja saataisiin poistettua.

Olemme jo oppineet käyttämään kotisiivouspalveluja. Nyt on hyvä aika tukea yrittäjiä ja ostaa palveluja helpottamaan arjen pyöritystä.

Siivoojan käyntihetki kannattaa käyttää vaikka ulkoiluun.

Eija Lenkkeri puheenjohtaja Suomen Kotityöpalveluyhdistys

Satu Grekin Elinkeino- ja kilpailuasioiden päällikkö Suomen Yrittäjät

Aiheeseen liittyvää

  1. Yrittäjien ja mediatalon kampanja: "Nyt ostoksille omalle kylälle!" – paikalliset kulutusvalinnat auttavat pahaan pulaan joutuneita pienyrittäjiä
    21.3.2020 6:00
  2. Ulkomaalaistaustaisten työntekijöiden määrä on kasvanut siivousalalla – työvoimaa tulee etenkin Virosta
    7.10.2019 6:20

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut