Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Oli kiva yllätys..." – Petri Nygårdista musiikkineuvos ja makkaraan apuviivat helpottamaan leikkausta – huhtikuu alkoi...

Universal Music Finland tiedottaa tänään 1. huhtikuuta, että 20-vuotisuraansa juhlivalle rap-artisti ja viihdetaiteilija Petri Nygårdille olisi myönnetty musiikkineuvoksen arvonimi. Arvonimen on tiedotteen mukaan myöntänyt presidentti Sauli Niinistö viime maanantaina. Tiedotteen mukaan Nygård on vasta toinen esiintyvä artisti ja lavaesiintyjä, jolle musiikkineuvoksen arvonimi on myönnetty.

Nygård kommentoi asiaa näin:

– Mää eno ikinä sillee ollu pystien ja muitten perää mutta ohan tää huikeeta, 20 juhlavuosi menossa ja kaikkee kivaa tulossa mutta tää oli kiva yllätys...

HKScan Suomi puolestaan tiedottaa valmistaneensa varsinaisen spesiaaliuutuuden eli erikoiserän grillimakkaroita, joihin on merkitty viivat niihin kohtiin, joihin tehdään viillot. Tiedotteen mukaan merkkiviivat helpottavat viiltojen tekemistä grillimakkaraan.

– Saamme joka kesä paljon kysymyksiä siitä, mihin kohtaan makkaraa viillot olisi hyvä tehdä. Valmiit katkoviivat makkarassa on nyt iso apu tähän pulmaan, iloitsee HKScanin Suomen markkinointi- ja tuotekehitysjohtaja Anne Terimo tiedotteessa.

Kananmunatalo Munax kertoo ostamistaan Kustavin Puun tiloista ja niiden mukana tulleesta rannan venevajasta. Merikotkat ja joutsenet ovat olleet tuttu näky rannalla, mutta tiedotteen mukaan tänään aamulla koettiin jotain aivan uskomatonta.

– Kuulimme mereltä erikoista ääntä. Tarkemmassa tarkastelussa tunnistimme joutsenen, mutta se mitä näimme joutsenen vieressä, oli jotain mitä emme olleet odottaneet. Yhdessä tajusimme, että ne olivat delfiinejä, tiedotteessa kerrotaan.

Tornion Panimo puolestaan ilmoittaa aloittavansa avaavansa verkkokauppaansa alkoholijuomien kotiinkuljetusmahdollisuuden 1. huhtikuuta, koska koronavirus on sulkenut ihmiset koteihinsa ja valtiovalta määräsi myös ravintolat kiinni. Sadalle nopeimmalle tilaajalle annetaan mahdollisuus tilata myös väkeviä alkoholijuomia. Kansa tilaa juomansa kotiin Euroopan verkkokaupoista, kun taas suomalaisilta panimoilta juomien lähettäminen kuluttajille on kielletty, sanotaan tiedotteessa. Pienpanimoliitto ja Olutliitto vetosivat päättäjiin suomalaisia panimoita syrjivän tilanteen korjaamiseksi nopeasti, jotta pienpanimot selviytyisivät nykytilanteesta, mutta vetoomus ei tiedotteen mukaan auttanut. Suomen pienpanimotoiminta on tiedotteen mukaan vaarassa pyyhkiytyä kartalta, mutta viranomaiset eivät aio tehdä mitään. Lapissa oluita ja tisleitä valmistava Tornion Panimo päätti nousta kapinaan. – Pienpanimot ovat ennennäkemättömässä pulassa ja täysin eriarvoisessa asemassa ulkomaisiin kilpailijoihinsa nähden, Tornion Panimon toimitusjohtaja Kaj Kostiander tuskailee tiedotteessa. – Kansalaistottelemattomuus on keino nousta epäoikeudenmukaisuutta vastaan ja sen me aiomme nyt tehdä.

Suomen Noutajakoirajärjestö ry viestittää Facebookissa, että Verohallinto on ottanut ensimmäisenä maailmassa käyttöönsä vero-noutajat, joiden pääasiallisena tehtävänä on verojen talteenotto. Vero-noutajan tulee olla luonteeltaan aktiivinen, jotta sillä riittäisi intoa pitkäänkin työpäivään usein hyvin vaativissa verotusolosuhteissa. Uusilla virkakoirilla tulee olla voimakas verovietti, joka saa ne uupuneenakin hoitamaan tehtäväänsä verojen talteenottajana. Vero-noutajan käyttöä perustellaan empaattisempana lähestymismallina välillä haasteellistenkin verotusasioiden parissa, kuvaa Verohallinnon johtava vero-noutaja-asiantuntija. – On hyvä huomioida, että parhaassa tapauksessa siitä (vero-noutajasta) saa kaverin itselleen jopa 17:ksi vuodeksi.

Huhtikuun ensimmäinen päivä tunnetaan myös aprillipäivänä. Juttua päivitetään...