IRC-galleria ja Habbo Hotel vetävät taas – Koronakaranteeni nosti "vanhat" somepalvelut uuteen nousuun

Klaus Nurmi

Koronakaranteeni neljän seinän sisällä saa ihmiset etsimään sosiaalisia kontakteja yhä enemmän verkosta.

Esimerkiksi tietotekniikan maailmassa jo iäkäs eli 20-vuotias somepalvelu IRC-galleria on noussut taas esiin. Sekä vanhat että uudet käyttäjät ovat hakeutuneet yhteisöön, jonne voi lisätä kuvia ja tietoja itsestään ja kommentoida muiden kuvia.

IRC-galleria on Suomen tunnetuimpia nuorten aikuisten sosiaalisia nettiyhteisöjä.

Uudet kaveripyynnöt ovat selkeästi lisääntyneet parin viime viikon aikana ja käyttäjämäärät ovat yli 40 prosentin jatkuvassa kasvussa, tiedottaa IRC-gallerian omistama Herdifier Oy.

Viestien lähettämisen määrä on kasvanut viikkotasolla jo 60 prosenttia verrattuna aikaa ennen koronaa. Kasvu jatkuu, kun sosiaalisia kontakteja kaipaavat ihmiset palaavat yhteisöön.

– Käyttäjämme kertovat, että he ovat saaneet lukuisia kaveripyyntöjä ja kommentointi on kasvanut, eli ihmisillä on selvä tarve yhteisöllisyyteen myös etänä, kertoo Herdifierin toimitusjohtaja Jari Jaanto

Vuonna 2000 perustettu IRC-galleria on sosiaalisen median palvelu, jolla on tällä haavaa 100 000 käyttäjää kuukaudessa. Parhaimpina aikoina palvelua käytti noin 85 prosenttia suomalaisista 15–24 -vuotiaista.

Toinenkin "vanha" somepalvelu on koronaviruksen myötä noussut uuteen kukoistukseen.

Yle kertoo pelaajien rynnistäneen takaisin Habbo Hoteliin koronaeristäytymisen takia. Kävijämäärissä on ollut selvä piikki viime viikkojen aikana.

– Suomen osalta kävijämäärät ovat kasvaneet kolminumeroisella prosenttiluvulla sunnuntaista 15. maaliskuuta lähtien, kertoo Ylelle Sulake Oy:n toimitusjohtaja Valtteri Karu

Sulake on luonut Habbo Hotelin, joka ehti uinua vuosia Ruususen unta ainakin Suomessa, sillä kävijämäärät ovat laskeneet viimeisen vuosikymmenen aikana.

Karu toteaa Ylelle, että pelin pelaajamassat eivät enää pitkään aikaan ole tulleet Suomesta, vaan muista maista, joissa Habbo Hotelin pelaaminen on myös mahdollista.

Aiheeseen liittyvää

  1. Mitä tehdä karanteenissa? Vantaalaistaiteilija perusti perheiden ideoille yhteisön verkkoon 25.3.2020 17:28

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki Business Vantaa

Yrittäjä, älä huoli huomisesta! Vantaalla valmistaudutaan jo tulevaisuuteen

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut